USAMV: Ceremonie restrânsă la deschiderea anului universitar

Deschiderea anului universitar 2020-2021 la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca va avea loc vineri, 2 octombrie, de la ora 12:00, în cadrul unei ceremonii cu participare restrânsă, care va fi transmisă în direct pe pagina de Facebook a universității.

Ceremonia, care va avea loc în fața Rectoratului, va fi deschisă de rectorul USAMV Cluj-Napoca, prof. dr. Cornel Cătoi, după care vor urma discursurile decanilor și al prefectului studenților, precum și mesaje ale oficialităților locale și de stat.

„Condițiile pandemice ne-au obligat să adresăm studenților, în special bobocilor, rugămintea de a nu veni la ceremonie însoțiți de familii. De asemenea, studenții trebuie să se înscrie pentru participarea fizică la eveniment, având în vedere prevederile legale în vigoare privind situația pandemică” – precizează reprezentanții universității.

Conform acestora, activitățile didactice din primul semestru al anului universitar 2020-2021 vor începe în 5 octombrie și se vor desfășura în campusul USAMV Cluj-Napoca, în sistem hibrid, combinând activitățile desfășurate online cu cele onsite, „în condițiile de respectare a regulilor de securitate sanitară prevăzută de legislația în vigoare și adaptată situației locale”. Cursurile și seminariile se vor desfășura online, în regim de videoconferință, în timp ce laboratoarele, lucrările practice și proiectele se vor desfășura în sistem hibrid, online și onsite, în campus, precum și în stațiunile și fermele universității, prin vizite de studiu și plasamente extramurale de studiu la parteneri din mediul socio-economic (ferme, stațiuni de cercetare, fabrici de procesare, clinici, laboratoare, societăți comerciale și instituții publice etc.).

În anul universitar 2020-2021, la USAMV Cluj-Napoca vor începe cursurile aproape 1.700 de studenți, din care peste 1.100 la nivelul studiilor de licență. Cazările pentru toți studenții care au primit locuri în căminele universității vor avea loc în intervalul 2-4 octombrie, conform graficelor stabilite de fiecare facultate.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut