USAMV, alături de medicii clujeni în lupta împotriva COVID-19

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca contribuie cu aparatură performantă și specialiști la eforturile spitalelor din oraș de a diagnostica rapid persoanele suspecte de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Conform celor anunțate joi de reprezentanții universității, un echipament de tip RT-PCR din dotarea laboratoarelor USAMV Cluj-Napoca a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență din Cluj-Napoca, iar doi specialiști – cercetător științific dr. Angela Ionică, de la Disciplina de Parazitologie și Boli parazitare și asist. univ. dr. Ioana Buzura-Matei, de la Disciplina de Microbiologie – au fost delegați de luni, 16 martie, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Alte două aparate de tip RT-PCR sunt la dispoziție pentru laboratoare de diagnostic SARS-CoV-2.

La începutul acestei săptămâni, Ministerul Educației și Cercetării a solicitat un inventar al aparaturii de tip RT-PCR la nivelul universităților din România, pentru a fi puse la dispoziția Ministerului Sănătății. USAMV Cluj-Napoca este una dintre universitățile care au răspuns din primul moment solicitării, „cu speranța că sprijinul prin aparatură performantă și specialiști va contribui la eforturile întregii comunități medicale în lupta cu pandemia COVID-19”.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie