Universitățile clujene, „codașe” la introducerea datelor cerute de MEC în Registrul Matricol Unic

Cinci instituții de învățământ superior (nici una din Cluj!) au introdus până acum, 100%, datele cerute (absolvenți), în Registrul Matricol Unic al Universităților din România (RMUR), la două săptămâni de la solicitarea ministrului Monica Anisie, informează Ministerul Educației și Cercetării.

Conform sursei citate, până în prezent, în Registrul Matricol Unic al Universităților din România, dintre studenții înscriși, 384.146 au absolvit. Dintre aceștia: 216.983 au seria și număr completate pentru diploma de studii, iar 41.684 cu serie și/sau număr completate pentru adeverință de studii.

De asemeni, în Registrul Matricol Unic au fost introduse datele pentru 36.003 doctoranzi. Pentru 5.477 au fost introduse datele pentru conducătorii de doctorat, iar pentru 30.526 nu au introduse datele pentru conducătorii de doctorat. MEC precizează că 8 universități au introdus datele despre conducători de doctorat pentru toți doctoranzii, iar 23 de instituții nu au introdus date pentru nici un doctorand.

Între instituțiile de  învățământ superior din România care au introdus în proporție de 100% datele solicitate în RMUR cu privire la conducătorii de doctorat se numără și Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca (nr. total doctoranzi: 131).

În ce privește instituțiile de învățământ superior care nu au introdus date pentru nici un doctorand, la această categorie, din Cluj, MEC numește: Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (nr. total de doctoranzi ce trebuie introduși în RMUR – 1.638); Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (nr. total de doctoranzi ce trebuie introduși în RMUR – 641); Universitatea „Babeș-Bolyai” (nr. total de doctoranzi ce trebuie introduși în RMUR – 3.333);

MEC reamintește că instituțiile de învățământ superior din România au la dispoziție luna noiembrie pentru a efectua toate completările necesare în Registrul Matricol Unic al Universităților din România, care a devenit funcțional în anul 2016, prin includerea în contractul instituțional (semnat de fiecare universitate) a obligației de a raporta datele solicitate de Ministerul Educației referitoare la evidența studenților pentru toate nivelurile de studii (licență master, doctorat sau alte forme de studii).

Totodată, MEC precizează că datele prezentate sunt furnizate de Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării, instituție care administrează Registrul Matricol Unic al Universităților din România.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut