Universitate clujeană, distinsă de Ziua Națională a României

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” a fost distinsă cu Ordinul Meritul Sanitar și Medalia Meritul Sanitar. Decorațiile au fost acordate de Președintele României cu ocazia Zilei Naționale a României, în semn de recunoștință pentru calitatea procesului educațional și a excelenței academice, pentru efortul important depus în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19.

UMF Cluj s-a implicat activ în lupta împotriva noului virus chiar de la înregistrarea primelor cazuri de COVID-19 în țara noastră.

Astfel, Universitatea a organizat centre de determinare specifice pentru diagnosticul infecției cu noul coronavirus SARS-COV-2”.

Prin specialiștii săi, cadre medicale și studenți, instituția clujeană de învățământ superior a sprijinit eforturile medicilor, asistenților medicali și tuturor profesioniștilor din domeniul sănătății în lupta cu această infecție.

Încă din luna martie, conducerea UMF„Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a apelat la studenții Facultății de Medicină pentru a contribui ca voluntari la sprijinirea activităților în cadrul camerelor de gardă, unităților/compartimentelor de primiri urgențe.

De asemenea, aproximativ 120 de studenți de la UMF “Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca lucrează zilnic, împreună Direcția de Sănătate Publică Cluj, în realizarea anchetelor epidemiologice și a deciziilor de carantinare, respectiv de izolare a fiecărei persoane depistate pozitiv cu virusul Sars-CoV-2 sau care a intrat în contact cu o persoană infectată cu acest virus.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut