Universitarii au ratat revenirea pe poziția a doua

Ultimul meci al etapei a 12-a din Liga 2 la fotbal a avut loc luni, la Avrig, unde CS Comunal Șelimbăr (locul 14) a primit vizita echipei Universitatea Cluj (locul 3), dispută în care clujenii au pierdut după 5 victorii consecutive și au ratat revenirea pe locul 2 în clasament.

Meciul de la Avrig s-a disputat cu spectaorii după gardurile stadionului, accesul în interior fiind interzis pentru a se evita răspândirea coronavirusului. Înainte de start, echipele au ținut un moment de reculegere în memoria lui Gică Barbu, fost antrenor la echipa clujeană.

În min. 7 gazdele au reușit să deschidă scorul prin Daniel Tătar care a executat peste zid, lângă bară, o lovitură liberă de la circa 19 metri lateral dreapta, după un fault făcut de Ispas la Cîrstean, în urma unei faze de contraatac a Șelimbărului.

Până la egalare clujenii nu au avut mari ocazii la poarta gazdelor, șutul lui Haită din afara careului (min. 25) și capul lui Tescan din 7 metri (min. 26) fiind reținute fără probleme de Gal. Egalarea a venit abia în min. 43, când Tescan a preluat în fața careului o minge respinsă în față, a trimis un lob peste apărare, spre stânga, iar Alexandru Boiciuc a reluat cu capul la colțul lun din 6 metri, dintre Yameogo și Biatoumoussoka.

Până la puză clujenii au solicitat două lovituri de la 11 metri: prima în min. 8, când Cărăruș a preluat o minge cu umărul stâng, iar a doua în min. 21, când Haită a pătrus în careu pe partea stângă după ce a trecut de Natea și a căzut în careu în urma contactului cu Monea, însă arbitrul a lăsat jocul să continue în ambele faze.

Repriza a doua a început cu ocazia lui Yameogo, care a tras din 10 metri lateral pe lângă bară, după o respingere a lui Dican. Clujenii au primit un penalty în min. pentru un henț la George Monea, care s-a ales și cu un cartonaș galben. Lovitura a fost execută cu siguranță de Haită, care a tras puternic pe centru, iar portarul Gal a sărit în dreapta.

Clujenii au continuat ofensiva, iar în min. 58, Dican a reluat din foarfecă, însă Gal a reținut lângă bara din stânga, în min. 62 Boiciuc a șutat puternic, de la 21 de metri central, puțin pe lângă bara din dreapta, însă de marcat au marcat gazdele, prin Messie Biatoumoussoka, după un corner executat în min. 66, de Yameogo. În min. 70 Alexandru Gîț a primit al doilea galben și a fost eliminat după un faut asupra lui Ciocâlteu, jucător care a marcat 4 minute mai târziu, cu un șut violent din 7 metri, după o centrare a aceluiași Yameogo.

Ocazie uriașă a clujenilor în min. 79, când Tătar a respuns de pe linia porții un șut la care portarul Gal era depășit, dar tot gazdele au marcat în min. 82, când Cărăruș a șutat de la 25 de metri, lângă bara din stânga, stabilind și scorul final.

Au evoluat formațiile:

”U” Cluj: Gorcea – Gîț, D. Ispas (Vomir, min. 84), Dican (cpt.), Mitrea – Acolatse, Tescan (Răducanu, min. 67) – Haită, Ribeiro (Blejdea, min. 77), Hofman (Ciobanu, min. 67 ) – Boiciuc. Antrenor: Erik Lincar

CS Comunal Șelimbăr: R. Gal – Monea, Natea, Biatoumoussoka, D. Tătar (cpt.) – Cărăruș, Rob. Boboc – Antone (Luca, min. 65), Ciocâlteu (Suciu, min. 84), Yameogo (Vodă, min. 84), Ad. Cîrstean (Massimo N’Cede Goh, min. 76). Antrenor: Eugen Beza.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut