Uniunea Scriitorilor Filiala Cluj | Poeții și scriitorii sălăjeni se reunesc la Cluj-Napoca

*vineri, 24 iunie, ora 12*

La sediul filialei din Cluj evenimentele culturale se țin lanț și se împletesc armonios, aducând în fața dumneavoastră invitați de seamă și ale lor creații și expuneri tematice valoroase, alegând subiecte dintre care mai actuale, original prezentate pe înțelesul tuturor.

Ziua de vineri constituie un dublu prilej de întâlnire. Ion Taloș, cercetător științific, etnolog, doctor în filologie și traducător sălăjean ne propune o discuție despre Împăratul Traian și conștiința romanității românilor. Volumul cu același nume a apărut în 2021 la editura Școala Ardeleană, sub egida Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, însoțit de o prefață semnată Ioan-Aurel Pop și o anexă de Ion Taloș și Petre Florea.

Totodată, Daniel Săuca, redactorul-șef al revistei Caiete Silvane (Zalău), va vorbi cu această ocazie despre proiectele editoriale ale Sălajului, un activ centru literar și cultural. Vom asista la un adevărat maraton al lansărilor de carte, în obiectiv aflându-se de această dată următorii: Viorel Mureșan, Marcel Lucaciu, Alice Valeria Micu, Viorel Tăutan, Doina Ira Tăutan, Simone Györfi, Györfi—Deák György, Florin Horvath, Silvia Bodea Sălăjan, Dina Horvath, Teodor Sărăcuț-Comănescu, Viorica Mureșan și Ion Pițoiu Dragomir.

Reuniunea va fi celebrată cum se cuvine printr-un recital autentic al poeților sălăjeni.

Evenimentul este organizat de Uniunea Scriitorilor Filiala Cluj, Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj și Asociația Scriitorilor din Județul Sălaj.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut