Uniunea Scriitorilor Filiala Cluj | Literatură și gastronomie

Membrii filialei clujene a Uniunii Scriitorilor din România s-au reunit la sediul de pe strada Universității nr. 1 în cadrul unui savuros festin literar și culinar.  Antologia concepută de Irina Petraș, Președintele filialei, intitulată „Petrecere cu stil”, apărută la editura Școala Ardeleană în cadrul FestLit Cluj 2022, s-a aflat în centrul manifestării de joi, 9 iunie.

Scriitorii au fost provocați la un exercițiu de creație și rememorare, marja de manifestare fiind cât se poate de generoasă. Astfel au rezultat trei categorii de texte, grupate în jurul perspectivei dominante, după cum mărturisește Irina Petraș, în Preambulul volumului: eseuri despre prezența bucatelor în literatură, fragmente în proză unde alimentele joacă un anumit rol și, nu în ultimul rând, rețete culinare.

În timpul ospățului, autorii textelor au înregistrat câte un mesaj/fragment din creația proprie – care va face parte dintr-un film în cele ce urmează-, ulterior luând parte cu toții la masa festivă cu bucate alese, oferite de gazde și membrii filialei. Prilej de a schimba impresii (literare și nu numai), cărți și idei de proiecte viitoare.

*luni, 13 iunie, ora 12.00*

Săptămâna care urmează se anunță una bogată în evenimente editoriale și prelegeri tematice la Uniunea Scriitorilor – Filiala Cluj. Amintesc la acest moment primele două și anume conferința susținută de poetul Ion Cristofor pe tema „Scriitorul Alexandru Anca (Israel) la centenar”, urmată de lansarea romanului „Pe aripile destinului” (editura Napoca Star, Cluj-Napoca, 2021), semnat de Rely Swartzberg, cea mai tânără autoare de limbă română din Israel.

Evenimentul va fi prezentat de Eugen Cojocaru, scriitor, critic literar și publicist și Ion Cristofor, poet, critic literar.

Iulia GHIDIU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut