Unitățile de învățământ clujene cu rata de vaccinare a personalului zero

Trei unități de învățământ din județul Cluj au rată de imunizare a angajaților de zero al sută. Este vorba de Grădinița cu program normal din Bogata de Sus, comuna Vad, Școala primară Huta din comuna Chiuiești și Grădinița cu program normal din Strâmbu, comuna Chiuiești. Alte unități de învățământ cu procent de imunizare szăut în rândul angajaților sunt Liceul Teoretic Creștin „PRO DEO” din Cluj-Napoca-21,13 la sută; Școala Gimnazială „CHRISTIANA” Cluj-Napoca-25 la sută; Grădinița cu program prelungit „PRICHINDEII VESELI” – strutura I 1 Huedin-33,33 la sută, Școala primară Bogata, ccomuna Călărași-33,3 la sută; Grădinița cu program normal din Bunești, comuna Mintiu Gherlii-33,33 la sută și Școala primară din Bucea, comuna Negreni-20 la sută

Potrivit informațiilor transmise la finalul săptămânii trecute de către Inspectoratul Școlar Județean Cluj, cu privire la rata generală de vaccinare a angajaților din sistemul educațional clujean, 78,96% din personalul angajat era vaccinat, reprezentând 9.389 de persoane. Din datele ISJ reiese că în 47 de unități de învățământ clujene rata de vaccinare a angajaților este de 100 la sută.

Statistica datelor colectate de la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj, privind situația epidemiologică din unitățile de învățământ preuniversitar, cuprinse în rețeaua școlară a județului Cluj, este următoarea: număr de unități de învățământ (PJ/AR) cu activitatea exclusiv față în față-440; număr de unități de învățământ (PJ/AR) cu activitatea în sistem online-2; număr de unități de învățământ (PJ/AR) integral în sistem online, ca urmare a aplicării art.3, alin.2, din Ordinul Comun M.E./M.S., nr. 5338/1.082/1.10.2021( solicitare a unității și aprobare I.Ș.J. Cluj)-1; număr de clase din unitățile de învățământ ( PJ/AR) cu activitatea față în față suspendată-43; număr de cazuri active preșcolari/elevi confirmați Covid-19- 69; număr de cazuri active personal confirmat Covid-19 (didactic, nedidactic, auxiliar) – 25.

În județul Cluj, în perioada 20-23 decembrie 2021, s-au aplicat 85.747 de teste non-invazive, conform Instrucțiunii, nr. 2503/19.11.2021, emisă de către Ministerul Sănătății și s-au identificat 8 elevi cu rezultate pozitive. Potrivit informațiilor comunicate de la nivelul unităților școlare, 3 elevi au fost reconfirmați ca fiind pozitivi prin retestarea PCR, iar 5 elevi au primit rezultatul negativ prin retestare PCR.

S.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut