Unitatea Specială de Aviație Cluj-Napoca: Peste 400 de ore de zbor în deplină securitate aeronautică, în 2022

Pe parcursul anului 2022, personalul aeronavigant al Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca a executat 423:29 ore de zbor cu elicopterele aflate în dotarea I.G.Av., îndeplinind misiuni de zbor în deplină securitate aeronautică.

„În cadrul punctelor de operare aeromedicale din țară, personalul aeronavigant al unității a executat un număr de 249:04 ore de zbor în misiuni SMURD. Piloții Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca au executat un număr de 64:56 ore de zbor în misiuni operaționale în sprijinul altor structuri din cadrul M.A.I., făcând parte din echipajele de zbor ale aeronavelor din dotarea I.G.Av. În ceea ce privește instruirea în zbor în 2022, piloții Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca s-au instruit în zbor 109:29 ore pentru menținerea sau obținerea calificărilor şi specializărilor necesare pentru activitatea de zbor” – precizează un comunicat remis, luni, ziarului Făclia.

În același document se menționează că în anul 2022, personalul din Centrul Operațional al unității a desfășurat toate activitățile specifice de asigurare, informare, coordonare și control ale zborurilor „în condiții de maximă securitate în contextul național al activității aeronautice, acestea concretizându-se în 10.791 coordonări radar ale aeronavelor Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., care au executat misiuni în zona de responsabilitate a unității, dar și a I.G.Av.”.

Asigurarea meteorologică a fost realizată anul trecut prin furnizarea operativă a datelor și informațiilor privind evoluția condițiilor meteorologice, ce au contribuit la executarea în condiții de securitate a 921 misiuni de zbor și starturi de instruire – adaugă sursa citată.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut