Unitatea Specială de Aviaţie Cluj-Napoca: Peste 150 de ore de zbor în primul trimestru al anului

Personalul aeronavigant al Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca a executat, în primul trimestru al acestui an, 166 ore și 15 minute de zbor cu elicopterele aflate în dotarea I.G.Av.

Activitatea de zbor a Unității a constat în „îndeplinirea cu succes și în condiții de securitate aeriană” a misiunilor ordonate, în cooperare cu alte structuri ale MAI sau în cooperare cu Ministerul Sănătății, și de executare a zborului de instruire pentru perfecționarea pregătirii personalului.

Misiunile ordonate au însemnat 88:26 ore de zbor, iar misiunile SMURD și în punctele de operare aeromedicale – 55:24 ore de zbor. De asemeni, 22:25 ore au însemnat zbor de instruire.

Piloții Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca au executat în trimestrul I al acestui an și 18 misiuni de transport persoane infectate cu SARS-CoV-2 la unitățile spitalicești din țară, pentru asigurarea tratamentului medical de specialitate.

În aceeași perioadă, personalul din Centrul Operațional al Unității a coordonat 384 de misiuni aeriene, pentru executarea acestora în deplină securitate aeronautică.

Furnizarea operativă a datelor și informațiilor privind evoluția condițiilor meteorologice – componentă importantă pentru desfășurarea activităților aeronautice – a contribuit cu succes la executarea în condiții de securitate a 343 de misiuni de zbor în primul trimestru al anului 2021.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut