Unitatea Specială de Aviație Cluj-Napoca: 171 de persoane salvate în primele 6 luni ale anului 2023

În semestrul I al acestui an, piloții Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca au fost la datorie zilnic, efectuând 265 misiuni operative în slujba cetățenilor, desfășurate pe întreg teritoriul național. Dintre acestea, 233 de misiuni au constat în intervenții SMURD, piloții unității acționând pentru acordarea asistenței medicale de urgență și transferarea de urgență a pacienților critici.

În primele 6 luni ale anului, personalul aeronavigant al Unității Speciale de Aviație Cluj-Napoca a făcut parte din echipajele aeromedicale SMURD, transportând la spital 171 de persoane. Misiunile de salvare au fost realizate prin punctele de operare aeromedicale Jibou – 170 intervenții, Caransebeș – 41 intervenții, Brașov – 13 intervenții, Mureș – 8 intervenții, București – o intervenție.

În cadrul punctelor de operare aeromedicale menționate, personalul aeronavigant al unității a executat, pe parcursul semestrului I 2023, un volum de aproximativ 270 ore de zbor, îndeplinind misiunile de zbor în deplină securitate aeronautică.

Personalul din Centrul Operațional al unității a coordonat 624 de misiuni aeriene în primele 6 luni ale anului în curs, pentru executarea acestora în deplină securitate aeronautică. Asigurarea meteorologică a fost realizată prin furnizarea operativă a datelor și informațiilor privind evoluția condițiilor meteorologice, care au contribuit la executarea în condiții de securitate a 732 misiuni de zbor de către elicopterele I.G.Av.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut