Unirea Dej s-a întors acasă cu un punct de la Timişoara

După înfrîngerea de pe teren propriu cu Unirea Slobozia în prima etapă, puţini acordau şanse fotbaliştilor dejeni în meciul din Timișoara, dar ei au dat dovadă de multă ambiţie şi combativitate, întorcîndu-se acasă cu n punct preţios de pe terenul Electrica, unde au remizat (0-0) cu Ripensia.

A fost un meci spectaculos, cu multe faze de poartă, în care formaţia de la confluenţa Someşurilor s-a ridicat la nivelul gazdelor, mult mai experimentate la nivelul ligii secunde, unde Unirea evoluează în premieră. Chiar dacă timişorenii au avut mai multe ocazii de gol, în ultimele secvențe ale întîlnirii dejenii au avut şansa de a înscrie şi să ia toate punctele puse în joc, dar, în minutele 81 şi 84, Ionuţ Rus şi noul intrat Cristian Chira au ratat copilăreşte. În cele 4 minute de prelungire dictate de arbitrul Peşu Ionela Alina din Craiova (care, de altfel a avut o prestaţie bună) tot jucătorii Unirii au fost primii la minge ameninţând poarta gazdelor. De la gruparea Ripensia cel mai bun jucător a fost Valeriu Mitriţchi, omniprezent pe tot terenul, dar mai ales în careul oaspeţilor, irosind şi el două ocazii bune de a deschide scorul. Portarul Dragoş Răileanu, sosit în această vară la Dej a făcut un meci mare, parând toate mingile periculoase, nelăsînd nici o şansă atacanţilor garniturii de pe Bega. De fapt, toată apărarea Dejului a fost la înălţime, respectînd cu stricteţe indicaţiile antrenorului Dragoş Militaru, cel mai tînăr tehnician din liga a 2-a. Apropo de tinereţe, sîmbătă la Timişoara a jucat cele mai tinere echipe din liga a 2-a, media de vîrstă a celor două protagoniste fiind de 21 de ani! Putem spune că la cele două cluburi viitorul este asigurat. La meciul cu Ripensia, Unirea Dej a fost însoţită de galeria „Brigada Someşană”, care timp de 94 de minute a susţinut echipa favorită, din grupul de suporteri dejeni făcînd parte şi cîţiva juniori ai clubului.

Formaţia Unirii Dej în partida cu Ripensia: Răilean – Al. Rus, Burdeţ, Kereki, Roş – Al. Militaru, Cătinean, Adrian Pop, Frăsineanu – Alexandru Pop, Florin Blaj. Antrenor: Dragoş Militaru. Rezerve utilizate: Andrei Pop, Alexandru Blaj, Cristian Chira şi Mircea Manole.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut