Unirea Dej învinge liderul seriei a IX-a

Confruntată cu multe probleme din  cauza pandemiei, cu numai 15 jucători în lot și cu doar trei antrenamente făcute în ultimele două săptămâni, Unirea Dej a repurtat o mare victorie, câștigând cu 1-0 întâlnirea cu CSO Cugir, administrându-i liderului seriei a IX-a prima înfrângere după un an.


Întâlnirea dintre Unirea Dej și CSO Cugir – disputată sâmbătă, a contat pentru a opta etapă a seriei a IX-a din Liga a III-a. Înaintea acestei confruntări, elevii lui Dragoș Militaru ocupau locul 3 în clasament, cu 12 puncte acumulate în cinci jocuri, în timp ce oaspeții din județul Alba se situau pe prima poziție, cu 19 puncte în 7 partide. Dejenii puteau deschide scorul în minutul 4. Opric a ieșit hazardat, la 20 de metri, dar Florin Blaj a ratat lobul.

La scurt timp, Cocian a centrat de pe dreapta și Andrei Pop, din prima, a trimis peste poartă. Apoi, tot el a pătruns în careul advers și a șutat în forță pe lângă buturile apărate de Opric.

De cealaltă parte, Grozav și Cioargă nu au nimerit ținta. În minutul 19, Farcaș l-a blocat excelent pe Șaucă, la o fază la care oaspeții au cerut penalty.

Câteva secunde mai târziu, goalkeeper-ul dejean ”i-a luat mingea de pe cap” lui Dușmanu, iar apoi s-a remarcat în minutul 27, când a scos de lângă bară lovitura liberă executată de Vitinha. Uniriștii au dat lovitura în minutul 36: Florin Blaj a înscris senzațional, direct din corner! Andrei Pop, din lovitură liberă, și Șoucă, din întoarcere, au semnat ultimele ocazii ale primei părți. Imediat după reluare, Andrei Pop a șutat plasat, peste poarta Cugirului.

Două minute mai târziu, tot el a bătut bine o lovitură liberă, însă i-au lipsit câțiva centrimetri pentru a majora avantajul formației sale. De cealaltă parte, Dohotariu a trimis din marginea careului mic, dar Farcaș a fost la post. Nu a avut mai mult succes nici Boldea, cu un șut plasat. În minutul 85, centralul a indicat lovitură de la punctul cu var, după un presupus fault comis asupra lui Florin Blaj. Angelo Cocian și-a asumat execuția de la 11 metri și Opric a scos de lângă bară.

Portarul oaspeților este la a doua paradă de acest gen, după cea din runda trecută cu Hunedoara. La finalul celor 90 de minute de joc, tabela de marcaj a indicat 1-0 pentru gazde și Unirea Dej – cu doar trei antrenamente făcute în această săptămână și cu o apărare improvizată, dar determinată! – i-a administrat liderului CSO Cugir prima înfrângere după mai bine de un an, respectiv 398 de zile!

Unirea Dej a aliniat formația: D. Farcaș-Cr. Chira,  I. Rus,  Kereki,  Cătinean,  Peter, Adi  Pop, Frăsineanu, Cocian,  Fl. Blaj, Andrei Pop. Rezerve:  Toderan,  Giurgean, Lăcan.  Ad. Farcaș, Cuzdriorean. Antrenor: Dragoș Militaru.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut