Unirea Dej, aproape de un nou rezultat mare. „U” Cluj, victorie cu scor de forfait

„U” Cluj s-a impus la Brăila, în meciul cu Dacia Unirea, cu scor de neprezentare, 3-0, dar antrenorul principal Eric Lincar a criticat suprafața de joc. Totuși, tehnicianul s-a declarat mulțumit nu atât de diferența de scor, cât mai ales de cele trei puncte obținute: ”Avem nevoie să strângem puncte, dacă vrem că ne atingem obiectivul, calificarea în play-off. Campionatul e dificil, avem multe meciuri, dar consider că există adversari în fața cărora nu avem voie să facem pași greșiți. Cea mai proaspătă achiziție a clujenilor, Robert Răducanu, a figurat pe foaia de rezerve, dar nu a evoluat la Brăila. Lincar a optat pentru următoarea formație: Gorcea – Gîț (Alarcon 85′), Gugu (cpt.), D. Ispas, Mitrea (Taub 88′), Ribeiro, Tescan (Blejdea 63′), Dican, Balgiu (Acolatse 85′), Hofman (Vl. Moraru 88′), Boiciuc. Golurile Universității au fost marcate de Ribeiro, Boiciuc și Blejdea, în minutele 12, 43 și 80. De remarcat că Blejdea se află la primul gol în tricoul „Șepilor Roșii”. Următorul meci al Universității va avea loc pe 2 octombrie, cu Unirea Slobozia. Meciul se va juca tot la Bistrița, după care „studenții” speră să se poată întoarce pe „Cluj Arena”, pentru partidele de pe teren propriu.

După două victorii la rând, 2-1 cu Steaua București și 2-0 cu Astra Giurgiu, Unirea Dej a capotat pe teren propriu în fața liderul la zi al clasamentului Ligii a 2-a, Petrolul Ploiești. Cu șapte victorii în opt etape, Petrolul s-a impus pe municipalul cu Dej cu 3-1 într-un meci contând pentru runda a 8-a. În ciuda diferenței de scor, partida a stat sub semnul echilibrului, iar gazdele, antrenate de ambițiosul Dragoș Militaru, a fost aproape de un nou rezultat pozitiv. După o primă repriză albă, dar cu faze importante la ambele porți, Unirea Dej a deschis scorul în minutul 55, prin Mircea Manole, care a marcat din penalty, și a lăsat impresia că poate furniza surpriza, însă dejenii au gestionat neașteptat de slab finalul jocului. Petrolul a profitat și mai întâi a restabilit egalitatea, în minutul 76, prin Mihai Constantinescu, pentru ca cinci minute mai târziu să treacă în avantaj, grație lui Eugeniu Cebotaru, care a înscris din penalty. În goana disperată după egalare, dejenii s-au lăsat descoperiți și în loc de 2-2 s-a făcut 1-3 în prelungiri, scorul final fiind stabilit de Silviu Pană. Unirea Dej a evoluat în formula Răilean – I. Rus, Burdeț (Al. Blaj 49′), Kereki, Roș – Al. Militaru, Cătinean (cpt.), Ad. Pop (Al. Pop 56′) – Frăsineanu (P. Popescu 72′), Cocian (Chira 56′), Mir. Manole (Fl. Blaj 72′).

Destul de cuminte în declarații, antrenorul amfitrionilor, Dragoș Militaru, a fost de data aceasta mai vehement la adresa echipei sale, sancționând faptul că defensiva s-a relaxat la primul gol al petroliștilor, venit în urma unei faze fixe. ”Cred că a fost un joc cu două momente. Primul moment, până în minutul 60, când am dat și gol, cred că meritat până atunci. A intervenit și accidentarea fundașului Alin Burdeț, care ne-a dat un pic peste cap, a trebuit să schimbăm linia de fund puțin, iar de acolo ritmul jocului s-a schimbat. Cel care a intrat, Blaj, nu l-a înlocuittocmai bine, dar după cum am arătat în primele 60 de minute nu cred că meritam să pierdem. Ultimele 15 minute nu mi-au plăcut și nu sunt de acord cu ce s-a întâmplat. Nu mi-a plăcut cum le-am abordat. Am luat un gol din fază fixă, din corner. Mă deranjează foarte tare lucrul acesta. Cei de la Petrolul, după ce noi am dat golul de 1-0, au abuzat de baloane lungi și nu am putut să respingem mingi simple. Le-am dat ocazia să vină peste noi. Am dat peste o echipă bună, cu o singură înfrângere până acum. Consider că în multe momente ne-am ridicat la nivelul lor, chiar cred că era rezultatul meritat, cel de 1-0, până în minutul 60-70. După aceea, cred că, după schimbare, au intervenit niște nesinconizări și au venit ocaziile oaspeților. Mă bucură numărul mare al fanilor, i-am simțit aproape, îmi pare rău că a crescut incidența de COVID și nu au fost mai mulți spectatori. Sperăm ca în următorul meci de acasă să fie un pic mai cu noroc și să fie mai mulți fani. Le mulțumim celor care și-au rupt din timpul lor să vină azi să ne susțină și îi așteptăm în număr cât mai mare”, a declarat Dragoș Militaru. Tehnicianul se gândește deja la următorul meci al echipei sale, cu FC Concordia Chiajna: ”Avem trei-patru zile după acest meci. O să mergem încrezători acolo, pentru că nu avem nimic de pierdut. O să încercăm să facem un meci bun, sper să reușim să recuperăm din băieți. Alin Burdeț are o problemă destul de serioasă la gleznă, mai sunt doi-trei jucători care au dureri, au jucat azi după câteva zile în care nu s-au antrenat sută la sută. Mă interesează să fie toată lumea aptă, iar apoi să mergem la Chiajna și să facem un meci foart bun”, a mai spus Militaru.

Unirea Dej rămâne cu 11 puncte în clasament  după eșecul cu Petrolul. În opt etape Unirea a înregistrat trei victorii, două egaluri și trei eșecuri și are un golaveraj de opt goluri marcate și șapte primite. Următorul joc al dejenilor va avea loc în această săptămână, joi, 30 septembrie, de la ora 17, cu FC Concordia Chiajna, în cadrul etapei a 9-a.

 

Cristian FOCȘANU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut