Unde vor să meargă românii de Sărbători

Românii au ales, ca şi în anii anteriori, staţiunile montane şi cele balneo pentru petrecerea Sărbătorilor de iarnă, în timp ce pe plan extern Egiptul este „capul de afișal acestui an.


Potrivit operatorilor din turism, de câţiva ani şi Delta Dunării se numără printre destinaţiile alese de români pentru petrecerea sărbătorilor de sfârşit de an, o destinaţie nouă fiind şi Litoralul. La mare căutare se află și stațiunile de pe Valea Prahovei, în special Predealul, apoi Poiana Braşov, localități din Maramureş, Bucovina și Băile Felix.

Dintre destinațiile de peste hotare Egiptul rămâne cea mai căutată de români de Crăciun şi Revelion, multe dintre bilete fiind vândute încă din octombrie şi noiembrie, în special în stațiunile Hurghada şi Sharm el Sheikh. De asemenea, au fost căutate și circuitele în Egipt cu croazieră pe Nil, cele în Iordania, Franţa, Italia, Malta, Turcia sau Portugalia. Alte destinaţii cu climă caldă dorite de români sunt Mauritius, Emiratele Arabe Unite, Republica Dominicană, Maldive, Zanzibar, Mexic, Egipt, Cuba, Jamaica, Kenya, Dubai sau Malta. Pentru un concediu în Grecia, preferințele s-au îndreptat spre Salonic, Paralia Katerini şi Atena, unde deplasarea se poate face cu autocarul. Și destinațiile din Turcia au rămas în atenția românilor, în special Antalya, Kusadasi și Istanbul, o noutate fiind Skopje, capitala Macedoniei de Nord.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut