Unde există voință, apar și rezultatele

  • Cicliștii legitimați la Clubul Sportiv Voința Cluj s-au remarcat la mai multe concursuri naționale și internaționale desfășurate pe parcursul lunii august.

 

Secţia de ciclism a clubului Voința Cluj-Napoca antrenată de Gheorghe Căpraru şi de Gheorghe Vasiliu, a participat, zilele trecute, la a treia etapă a Cupei  Naţionale a României la ciclism,  etapa a 3-a, care s-a desfășurat la Tg.Mureş, manifestarea fiind dedicată categoriilor de copii, cadeți și juniori. La eveniment au participat toate cluburile din ţară care au secţie de ciclism. După cele trei etape de cupă, la categoria juniori, David-Adrian Urs a confirmat calculele hârtiei și s-a clasat pe locul 1, sportivul fiind component al Lotului Naţional de Juniori la Şosea. La categoria cadeţi, Alexandru Iacob a ocupat poziția a doua, Victor Caraiani s-a aflat pe patru, iar Ciprian Elecheş a ocupat locul șapte. La categoria copii / masculin şi feminin, Clubul Sportiv  Voința Cluj  a participat cu 12 sportivi, iar cele mai notabile rezultate le-au obținut Rareş Iacob, Ştefan Leu (ambii locul 1) ;
Ilona – Ana Ioan, Matei Butuc (ambii locul 2) și Ştefan Tudoran (locul 3). Să-I nominalizăm și pe ceilalți participanți, care au obținut clasări între locurile 4 și 10. Este vorba de Ioana Pătrașcu, Sabina Petrescu, Andrei Cărbunarea, Cătălin Luca, Dragoş Cioclin, Dragoş Gherghina, Ştefan Băluţă și Carol Popa.

Miercurea Ciuc a găzduit Campionatul Naţional de Şosea, categoria copii, manifestare la care au participat peste 80 de sportivi de la toate cluburile din ţară. Voința a obținut următoarele rezultate: Rareş Iacob, Ştefan Leu, Ioana Pătraşcu (locul 1), Sabina Petrescu (locul 2) și Matei Cucu (locul 3). În vecinătatea podiumului s-au aflat Darius Gherghina, Darius Cioclin, Andrei Cărbunarea și Victor Caraiani. La Cupa Internaţională Novak Cycling Academy , Alexandru Iacob s-a clasat pe locul 2.

La Păltiniș a avut loc Cupa Naţională a României la Mountain Bike, la care C.S.Voinţa Cluj-Napoca a fost reprezentată de sportivul Bondor Bogdan, categoria Seniori,  care se află pe un excelent loc 10 mondial în clasamentul UCI. La acest concurs sportivul a obţinut locul 1. Bondor Bogdan a participat de curând și la Campionatul Național Enduro, desfășurat la Straja (județul Hunedoara), eveniment la startul căruia s-au aliniat peste 170 de cicliști. Sportivul de la Voința a confirmat calculele hârtiei și a ocupat prima treaptă a podiumului. Sportivul a participat la mai multe Concursuri Internaţionale și Cupe Mondiale în Scoţia, Franţa, Cehia, precum şi la Campionatul Mondial  din Italia (Val di Sole), la probele de downhill şi four-cross, fiind component al Lotului Naţional de Seniori.

În fine, la Bistrița s-a desfășurat Cupa Naţională a României la Trial şi Campionatul Naţional de Trial, cu Voinţa Cluj-Napoca nelipsită de la start, reprezentată de Zaharie Iulian şi Balmuş Bogdan, la categoria seniori. Zaharie a câștigat atât Cupa României, cât și Campionatul Național, în vreme ce Balmuș a fost al treilea la Cupa României și al doilea în cadrul Campionatului Național.

 

 

Turul României pleacă de la Cluj-Napoca

 

România are o bogată tradiție în ciclism, fiind a șasea țară din lume care a găzduit un tur național, în 1934. „Mica Buclă” este inclusă în calendarul competițional al Uniunii Cicliste Internaționale. La ediția din 2019 a Turului României vor fi prezente 20 de echipe, dintre care 6 naționale și 14 continentale.

Aproximativ 140 de cicliști se vor lupta pentru tricoul galben, în cadrul celor cinci etape, printre care și Serghei Țvetcov, câștigătorul ediției din 2018 a Turului României, care a concurat pentru Echipa Națională a României. Sportivul va concura și anul acesta pentru a-și apăra titlul. Ceremonia de deschidere oficială a Turului României va avea loc pe 10 septembrie, la Cluj-Napoca, începând cu ora 19:15, în parcarea ”Cluj Arena”, fiind deschisă publicului. Tot în preambulul primei etape a Turului României, pe 10 septembrie, la Cluj-Napoca vor avea loc, o serie de evenimente conexe competiției sportive, destinate pasionaților de bicicletă și copiilor. Bike Show cuprinde o serie de ateliere pe bicicletă, curse de sprinturi, speed race, acrobații, outdoor cycling și ateliere de siguranța biciclistului pentru copii. La cursa copiilor sunt invitați să ia parte, în aceeași zi, micii cicliști cu vârste cuprinse între 8 și 15 ani. Evenimentele au loc în zona pietonală ”Cluj Arena”, pe 10 septembrie, între orele 15:00 și 21:00. În cadrul Turului României vor fi acordate o serie de tricouri distincte: tricoul galben (lider clasament general), tricoul alb (cel mai bun Under 23), tricoul roșu (cel mai bun sprinter), tricoul verde („regele” munților) și tricoul albastru (cel mai bun român).

 

 

Programul celor cinci etape ale Turului României

 

Etapa 1 (11 septembrie) Cluj-Napoca– Sighișoara (168 kilometri)

Traseu: Cluj-Napoca – DN1C- Vălcele-Apahida – Sighișoara

Start festiv: 10:45 – Cluj-Napoca, Parcarea ”Cluj-Arena”

 

Etapa 2 (12 septembrie) Brașov-Focșani (176,3 kilometri)

Traseu: Brașov – DN 11 – Focșani

 

Etapa 3 (13 septembrie) Buzău – Târgoviște (121,6 kilometri)

Traseu: Buzău – E 85 – Târgoviște

 

Etapa 4  (14 septembrie) Ploiești – Piatra Arsă (126 kilometri)

Traseu: Ploiești – RAR Prahova – DN 72/DJ156 – Piatra Arsă

 

Etapa 5 (14 septembrie) București (103 kilometri, circuit urban)

Traseu: Piața Victoriei – Șoseaua Kisseleff – Piața Arcul de Triumf – Bulevardul Regele Mihai I – Piața Presei Libere (18 ture)

 

 

 

 

Cristian FOCȘANU

Articole din aceeasi categorie