Undă verde pentru un nou parc, în Cluj-Napoca

Municipalitatea continuă să “înverzească” oraşul. După proiectele pentru amenajarea malurilor Someșului, Parcul Feroviarilor, Parcul Pădurea Clujenilor, Parcul Între Lacuri şi al concursului internațional pentru Cetățuia, consilierii locali au aprobat un proiect privind amenajarea unui parc pe strada Observatorului, în vecinătatea Spitalului de Recuperare din cartierul Zorilor.

Amplasamentul a fost ales în centrul cartierului Zorilor, pentru a deservi astfel cât mai mulţi locuitori din zonă. Viitorul parc va avea zone dedicate unor categorii diferite de utilizatori pornind de la copiii care se vor putea bucura de un loc de joacă cu dotări moderne și o fântână pavimentală și continuând cu o zonă de fitness în aer liber, locuri de întâlnire, zone de promenadă.

Amenajarea viitorului parc presupune plantarea a peste 180 de arbori și a peste 240 de arbuști din specii alese, pentru a oferi o imagine variată și atrăgătoare în diferite momente ale anului. Aleile vor fi din materiale permeabile pentru un impact minim asupra mediului și vor permite accesul persoanelor cu dizabilități în toate zonele parcului.

“Parcul Observator” se va întinde pe o suprafață de peste un hectar. Valoarea totală a investiţiei se ridică la peste 17 milioane de lei (fără TVA), iar durata de execuţie a acesteia este de nouă luni calendaristice.

A.M.C.

Articole din aceeasi categorie