Una albă, una neagră pentru U Cluj. Înfrângere fără drept de apel cu UTA!

U Cluj n-a mai reușit evoluția bună din partida cu FC Argeș din etapa trecută, și a părăsit terenul învinsă în partida de sâmbătă de la Arad, cu UTA, din etapa a doua a play-out-ului SuperLigii. ”Șepcile roșii” au avut o primă repriză slabă, fără vreun șut pe spațiul porții, încasând două goluri în decurs de doar trei minute. Pițian a ratat o ocazie monumentală de gol în minutul 38, trimițând pe lângă poartă dintr-o poziție ideală, iar arădenii au intrat la pauză cu avantaj de două goluri pe tabelă. Clujenii au încercat să repare în repriza secundă ce au stricat în prima parte a meciului, însă fără succes.

Echipele de start:

UTA: Kucher – Vukcevic, Chindriș, Benga, Roger – Anton, Batha – Pop,  Ubbink, Postolachi – Milosevici
U CLUJ: Gorcea – Martic, Pițian, Miron, Chipciu – Oancea, Simion, Bic, Remacle – Tescan, Ze Gomes

Început alert de meci, dar fără ocazii de gol la cele două porți. GOL UTA! Postolachi reia cu capul în poarta lui Gorcea din apropierea punctului de la 11 m, în min.23, după o centrare foarte bună de pe partea stângă a lui Roger! 1-0! Chipciu primește cartonaș galben în min.25, după un fault comis asupra autorului golului. GOL UTA! Milosevic majorează diferența, în min.26, cu o nouă lovitură de cap, după reluarea spre poartă a lui Postolachi. Defensiva ”alb-negrilor” a fost făcută din nou șah-mat de arădeni după o nouă centrare excelentă venită de la Roger! 2-0! Remacle trimite peste poartă din lovitură liberă, în min.29. Ocazie uriașă de gol pentru Universitatea Cluj, în min.38, la reluarea spre poartă a lui Pițian din mijlocul careului! Mingea a trecut la câțiva centimetri de bara porții arădene! Excelentă centrarea trimisă de Simion! 2-0 scorul primei reprize, după o repriză în care ”Șepcile roșii” n-au reușit să trimită niciun șut pe spațiul porții.

Clujenii încep în forță repriza secundă, Ze Gomes reușește să trimită balonul în poarta lui Kucher, în min.47, dar reușita sa nu este validată după un offside semnalat de tușier, și confirmat de VAR după aproape cinci minute! Remacle trimite un șut puternic din marginea careului, în min.60, dar Kucher scoate spectaculos de la vinclu! Și Simion își încearcă șansa de la distanță, în min.62, dar portarul celor de la UTA s-a opus din nou golului! Prima schimbare la U Cluj, în min.63: a intrat Nistor, în locul lui Remacle. Ioan Ovidiu Sabău mai face două modificări în echipa sa, în min.68: au intrat Filip și Bălan, în locul lui Oancea și Ze Gomes. Părăsește terenul și Pițian, în min.71, înlocuit de Ispas. Anton ratează de puțin ținta, în min.76, după o lovitură liberă de la 25 de metri de poarta lui Gorcea. Keseru șutează periculos, în min.90+3, dar portarul Universității reține cu siguranță. La faza imediat următoare, Chipciu reia puternic la poartă, dar șutul său este respins în corner de Kucher. Final de meci.

În urma acestei înfrângeri, U Cluj rămâne cu 20 de puncte în play-out, și va juca peste o săptămână, la Mediaș, cu FC Universitatea Craiova, meci considerat pe teren propriu. Până atunci, însă, echipa lui Ioan Ovidiu Sabău va juca, la Sibiu, cu Hermannstadt, miercuri 5 aprilie, de la ora 19.00, în sferturile de finală ale Cupei României.

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut