Una albă, una neagră, pentru U-BT Cluj în Cupa României

Campioana en titre, ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, este la mâna rezultatelor pentru calificarea în Final-8 al Cupei României la baschet masculin. În primul meci al grupei C, clujenii au pierdut cu Dinamo, scor 67-69 cu Dinamo, și erau obligați să câștige confruntarea cu Steaua București pentru a păstra șanse de calificare în faza următoare a competiției.

De această dată, sportivii antrenați de Mihai Silvășan n-au mai repetat greșelile din partida precedentă, și au terminat învingători, cu 85-73.

Primele cinci minute ale primului sfert au fost echilibrate, dar finalul a aparținut celor de la Steaua care s-au desprins pe tabelă la cinci puncte, scor 19-24. Situați a fost asemănătoare și în al doilea sfert, încheiat tot în favoarea bucureștenilor, scor 37-41.

După pauză, U-Banca Transilvania a jucat mai intens pe ambele faze. Meindl a deschis repriza a doua, fiind urmat de Patrick Richard. Căpitanul clujenilor a scuturat plasa de la mare distanță și a dus U-BT la conducerea partidei, 49-47. De aici încolo, baschetbaliștii clujeni n-au mai cedat deloc inițiativa, reușind să se distanțeze chiar și la 14 puncte de adversari.

Brazilianul Meindl Leonardo Simoes a fost cel mai bun jucători al clujenilor, cu 21 puncte, 7 recuperări. Cubanezul Karel Guzman Abreu a contribuit cu 15 p, 4 rec, iar Emanuel Căţe a adăugat 14 p, 7 rec, 3 pase decisive.

”A fost un meci cu două reprize total diferite. Știam că va fi foarte greu să jucăm din punct de vedere mental după eșecul cu Dinamo. Am părut timorați, nu am avut spiritul potrivit și astfel ne-au condus în prima repriză. Am revenit de la vestiar cu o altă atitudine, ne-am luptat și am preluat conducerea. Mă bucur pentru dorința de victorie pe care am arătat-o în repriza secundă. Este un punct foarte important de la care trebuie să plecăm în fiecare meci. Din păcate, depindem de celelalte rezultate. Ne-am făcut viața grea prin eșecul sâmbătă. Vom aștepta și vom vedea ce se va întâmpla mai departe”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul celor de la U-Banca Transilvania, la finalul partidei.

Ultima partidă din grupă are loc luni, între Dinamo şi Steaua.

CSM CSU Oradea şi-a asigurat calificarea la turneul Final 8 al competiţiei încă de duminică, după ce a trecut de FC Argeş Piteşti cu 97-79, la Ploieşti, în Grupa A.

Ocupantele locurilor 1 din fiecare grupă se califică la Turneul Final CRBM alături de cele mai bune două echipe de pe locurile 2 (lucky-looser). Totodată, regulamentul specific prevede ca echipele să folosească în permanență pe teren cel puțin doi jucători români pe întreaga durată a jocului, dintre care cel puțin unul dintre aceștia să fie sub 23 de ani (U23 – născuți 2000 și mai mici).

Sandu Mureșan

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut