Un stat din SUA a reluat execuţiile cu injecţie letală

Statul american Oklahoma a reluat joi execuţiile cu injecţie letală, după o întrerupere de şase ani, relatează DPA şi Reuters.


Deţinutul John Marion Grant, care fusese condamnat la moarte, a decedat în urma administrării injecţiei letale la penitenciarul de stat din McAlester. Grant este primul condamnat din Oklahoma executat în acest stat după ce administrarea injecţiei letale a fost suspendată în 2015, potrivit cotidianului The Oklahoman. În vârstă de 60 de ani, John Marion Grant a fost condamnat la moarte în 1999 pentru uciderea unui angajat de la cantina unui penitenciar în care efectua o pedeapsă cu închisoarea.
Anterior în această săptămână, directorul Departamentului de Reeducare din Oklahoma, Scott Crow, anunţase intenţia de reluare a execuţiilor în acest stat. Potrivit Centrului de informare privind pedeapsa capitală, următoarele două execuţii din statul Oklahoma sunt programate pentru 18 noiembrie şi 9 decembrie.
Deşi unele state au abolit sau suspendat printr-un moratoriu pedeapsa cu moartea, aceasta a rămas în vigoare în 27 dintre statele SUA.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut