Un start-up clujean lansează o aplicație pentru gestionarea costurilor și obligațiilor auto

Aplicația Autodeal digitalizează toate procesele generate de deținerea unui autoturism și permite administrarea, într-un singur loc, a tuturor programărilor și plăților aferente deținerii unui autoturism.

Aplicația permite utilizatorilor setarea de notificări de expirare pentru RCA, ITP, CI și permis de conducere, plata de taxe și amenzi, achiziția de roviniete, achiziția de polițe RCA și Asigurări de Travel.

Utilizatorul își poate configura un profil în circa 2 minute. Odată introduse datele de profil, aplicația va interoga, la rândul ei, diferite baze de date și va actualiza automat profilul cu toate termenele limită de expirare, oferind opțiunea de activare a notificărilor. De fiecare dată când un contract este pe punctul de a expira, aplicația va notifica utilizatorul și îi va oferi opțiunea de reînnoire direct din aplicație, extrem de simplu. Fie că este vorba de o rovinietă, de o poliță RCA, de o asigurare de călătorie sau de plata unei taxe sau amenzi, utilizatorii vor putea accesa toate aceste servicii în circa 3-4 pași, exclusiv de pe dispozitivul mobil.

Dezvoltatorii Autodeal au apelat la specialiști pentru realizarea unei aplicații sigure și conforme cu legislația în vigoare referitoare la GDPR și la securitatea cibernetică, și au realizat o serie de audituri de conformitate GDPR, NIS, audituri de securitate cibernetică, fiind în curs de implementare a sistemului de management al calității ISO 9001 și a unui sistem de securitate a informațiilor ISO 27001, ambele certificări prin TÜV Austria.

Aplicația este disponibilă pentru a fi descărcată gratuit atât din App Store, pentru dispozitivele care rulează sistemul de operare iOS, cât și din Google Play, pentru dispozitivele cu Android.

Până în prezent, dezvoltarea aplicației Autodeal a presupus investiții de peste 150.000 euro.

Aplicația Autodeal este dezvoltată de Riolit Web, o companie înființată în 2019. În anul 2020, societatea a cooptat doi parteneri alături de care a dezvoltat proiectul Autodeal. „În următoarea etapă de dezvoltare, pe care estimăm să o atingem până la finalul anului, vom oferi și posibilitatea de a gestiona programări pentru ITP, programări în service, inclusiv recepția devizelor și aprobarea lor de către utilizatori, plata anumitor parcări și chiar gestiunea documentelor de leasing, spre exemplu, prin intermediul aplicației. De asemenea, planurile de dezvoltare vizează și gestionarea plăților aferente tuturor acestor servicii”, spune Sandu Băbășan, investitor în proiectul Autodeal și CEO Blugento.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut