Un șofer a oferit mită un apartament

Un bărbat din Turda s-a ales cu un an și jumătate de închisoare cu suspendare după ce a încercat să mituiască un polițist. Procurorii susțin că turdeanul i-a oferit omului legii un apartament pentru a nu-i întocmi dosar penal după ce a fost prins conducând un autoturism fără avea acest drept.

Parchetul Tribunalului Cluj a anunțat că în 9 martie a.c., bărbatul a fost oprit în trafic în municipiul Turda iar după ce polițistul a constatat mai multe nereguli l-a condus pe șofer la sediul Poliției din localitate. „Pentru ca poliţistul să nu îşi îndeplinească un act ce intră în îndatoririle sale de serviciu, respectiv de a nu sancţiona contravenţia din data de 05.01.2020, când inculpatul a fost oprit în trafic şi a fugit apoi de organele de poliție, acesta i-a oferit suma de 1000 euro, propunere refuzată de poliţist. În timp ce polițistul întocmea actele şi discuta cu inculpatul, cel din urmă a continuat cu rugăminţile de a fi iertat, a scos banii din buzunar şi i-a oferit poliţistului, propunere refuzată din nou”, a precizat Parchetul. Procurorii susțin că după verificările efectuate şi după ce s-a constatat că bărbatul nu avea dreptul de a conduce autovehicule, la data de 05.01.2020, poliţistul i-a adus la cunoştinţă că urmează să i se întocmească şi dosar penal. În încercarea de a scăpa de răspunderea penală, bărbatul i-a promis poliţistului un apartament, promisiune refuzată din nou de omul legii.
Fapta a fost denunțată de către polițistul căruia i s-a oferit mita iar Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a demarat cercetări pentru dare de mită. Turdeanul a acceptat însă să încheie un acord de recunoaștere a vinovăției, primind astfel o pedeapsă de un an și șase luni de închisoare cu suspendare.
Printre obligațiile asumate de către inculpat se numără și prestarea de unei munci neremunerate în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 zile, la o instituție publică individualizată ți obligarea să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Cluj.
Suma de 1000 euro a fost supusă confiscării.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut