Un reușit spectacol festiv de Anul Nou

Tradiționalul spectacol artistic festiv, prezentat de mulți ani în sala Casei de Cultură a Studenților ,, Dumitru Fărcaș’’, dar suspendat în perioada pandemiei, a fost reluat în penultima zi a anului trecut.

Din nou, iubitorii de folclor din municipiul nostru au putut să-și încarce sufletul, la trecerea în noul an, cu cu frumusețea cântecului și jocului popular românesc înnobilat de straiul sărbătorilor de altă dată, în care ia a devenit o valoare a acestui mileniu.

Acest valoros spectacol festiv, pregătit și prezentat de conducerea Compania de Transport Public, Sindicatul acestei instituții și Ansamblul ,, Dor Transilvan’’, a fost deschis de directorul artistic al ansamblului, prof. Tiberiu Groza, care a menționat că după doi ani de pandemie, unul de război în vecinătatea granițelor și de o nedorită inflație, spectacolul festiv închinat anului nou revine în lăcașul de cultură al studenților.

A fost un moment de reală bucurie și petrecere, atât pentru artiști, cât și pentru spectatori, care uneori au cântat și au aplaudat împreună, și s-au delectat timp de două ore cu frumoase melodii de muzică populară și jocuri tradiționale, aduse în scenă de Iulia Bucur Roman, Nicolae Turcu, Mariana Anghel, Margareta Clipa, Orchestra și Ansamblul ”Dor Transilvan”.

În prima sa parte, spectacolul a avut și o componentă a melosului patriotic și istoric, alături de îndrăgiții artiști Nicolae Turcu și Mariana Anghel cântând și numerosul public prezent la acest adevărat regal artistic închinat predării ștafetei între anii 2022 și 2023, primul invitându-ne la bilanțuri, iar ,,tânărul’’ la dorințe și împliniri de mai bine.

La ridicarea cortinei, decorul scenic a fost dominat de frumusețea costumelor tinerilor dansatori care au și colindat, beneficiind de suportul muzical al orchestrei care a dovedit profesionalism și în susținerea recitalurilor interpreților Iulia Bucur, Nicolae Turcu, Mariana Anghel și Margareta Clipa, care au adus în fața publicului frumoase cântece din Bucovina, dar și o ”sorcoveală” plină de răvașe adresate celor ce mimează guvernarea țării.

Spectacolul a avut un dinamism aparte chiar și prin alternața dintre soliști și dansatori, regie care a plăcut publicului, astfel că rezonanța aplauzelor a depășit decibelii cu care era obișnuită sala de spectacole în ultima perioadă.

Și cum ce este frumos și plăcut trece repede, la capătul celor două ore au fost invitați pe scenă toți artiștii, președintele sindicatului – Adi Tomoș și managerul general al Companiei de Transport Public – ing. Liviu Neag, care a felicitat artiștii, publicul și toți ,, pălmașii’’ Companiei, cei care, prin munca lor de dimineața până noaptea, au reușit să mențină cinci ani consecutiv unitatea de transport public pe primul loc în țară. Managerul a transmis celor prezenți mesajul de An Nou al primarului Emil Boc, inclusiv o parte din proiectele ce urmează a fi implementate pentru transport ecologic, extinderea și modernizarea acestui serviciu public.

Alături de felicitări și urări de sănătate și noi izbânzi în plan personal și artistic, principalii actori ai evenimentului au primit flori din partea edilului municipiului Cluj – Napoca și a conducerii companiei, spectacolul fiind apreciat ca unul dintre cele mai frumoase ale anului de care ne-am despărțit.

Dumitru VATAU

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut