Un prim pas pentru a pune capăt coșmarului de la pasajul de cale ferată de la Tetarom-Jucu

Nu mai puțin de 27 de accidente rutiere au avut loc în ultimii trei ani în zona trecerii la nivel cu calea ferată de la Parcul Industrial Tetarom III de la Jucu. În urma acestor evenimente rutiere, trei persoane și-au pierdut viața, 11 au fost rănite grav iar alte 30 s-au ales cu leziuni ușoare. Totodată, din 2019 și până acum, în zonă s-au produs 72 de evenimente cu pagube materiale considerabile.

Din lipsa unei legături continue între rețeaua de drumuri (DN 1C) și drumul județean (DJ 109 D) cu infrastructura internă de drumuri a Parcului, anual, aproape 30.000 de mașini sunt nevoite de treacă pe la acest pasaj de cale ferată.

Consiliul Județean și Primăria Jucu vor să pună capăt coșmarului de la pasajul de cale ferată de la Tetarom Jucu prin construirea un pasaj suprateran care să asigure conectivitatea între DN 1C și DJ 109 D.

În acest sens, în ședința deliberativului județean de joi a fost adoptat un proiect de hotărâre privind asocierea CJ Cluj cu Primăria Jucu în vederea realizării acestui obiectiv.

Conform acordului, Consiliul Județean Cluj ar urma să asigure finanțarea din bugetul județului a studiului de fezabilitate pentru demararea procedurii pentru realizarea obiectivului de investiții ” Pasaj de legătură între DN 1C și DJ 109D, în zona Parcului Industrial TETAROM III”. Tot CJ Cluj se va ocupa de elaborarea documentațiilor tehnico-economice și de urbanism necesare realizării acestui obiectiv de investiții, dar și pentru obținerea finanțări nerambursabile.

Primăriei Jucu îi revine obligația de a pune la dispoziție terenurile necesare realizării pasajului.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut