Un pod născut ca un copil: Nouă luni pentru traversarea Arieșului în Turda

Noul pod de peste râul Arieș de la Turda a fost dat în folosință, luni seara, în jurul orei 18.  Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, lucrarea a fost finalizată cu o lună mai devreme față de termenul contractual prevăzut, deși vremea ploioasă a creat dificultăți în derularea lucrărilor. Practic, lucrarea a fost finalizată în nouă luni, adică la fel de mult cât durează nașterea unui copil. Reamintim că în data de 25.03.2021 circulația pe pod a fost închisă și deviată pentru executarea lucrărilor de reparații.

Antreprenorul a efectuat lucrări de consolidare a infrastructurilor și de înlocuire a suprastructurii podului pentru a asigura calitatea necesară, din punct de vedere legal și tehnic, pentru ca circulația să se desfășoare în condiții de siguranță și confort. Valoarea contractului a fost de 6.682.073,00 lei fără TVA. Perioada de garanție este surprinzător de mică: de numai 3 ani. Cam atâta cât o are cât un banal frigider.

La începutul lunii septembrie, primarul municipiului Turda, Cristian Matei a luat măsuri pentru ca orice persoană interesată să poată afla care este stadiul lucrărilor la proiectul de infrastructură extrem de important de pe drumul european E 81, care asigură ieșirea din oraș spre Albă Iulia. În acest sens a instalat o cameră video în zona șantierului la podul de peste râul Arieș.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut