Un oraș „Dejtept”

Cum a ajuns Dejul în primele zece cele mai performante administrații din România

Dejul a atras în ultimii ani peste 200 de milioane de euro de la bugetul UE. Cu fondurile obținute până acum, Dejul s-a transformat radical, lăsând în urma sa mai multe orașe din zonă cu potențial mult mai mare. Într-un top al orașelor din România privind performanța administrativă, Dejul se situează pe locul zece.

Edilul dă asigurări că nu reduce ritmul de dezvoltare a orașului iar în acest sens a pregătit proiecte europene de 80-100 de milioane de euro pentru a fi finanțate în cadrul viitorului exercițiu financiar european. Totodată, primarul speră ca și Programul Național de Redresare și Reziliență să permită finanțarea de proiecte pe linie de infrastructură rutieră dar și pentru școli, astfel încât dezvoltarea să poată fi asigurată pe cât mai multe domenii. Într-un interviu acordat ziarului Făclia primarul Costan Morar vorbește despre secretele care au stat la baza performanțelor administrative.

Rep: Municipiul Dej a fost plasat pe locul 10 în rândul municipiilor din România în ceea ce privește performanța administrativă. Cum se explică acest lucru?

Continuarea articolului este disponibilă doar pentru abonați...
Vă rugăm să accesați pagina . Nu sunteți încă abonat ? Abonați-vă

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut