Un nou val al crizei politice

Biroul Executiv al PNL a decis, luni seara, ca Nicolae Ciucă să-şi depună mandatul de premier desemnat şi flexibilizarea mandatului de negociere, a anunţat preşedintele liberalilor, Florin Cîţu.

„BEx i-a propus domnului Nicolae Ciucă, premier desemnat, să depună mandatul de premier desemnat. Este o decizie a BEx. A doua decizie este de a propune BPN – mâine va fi un BPN în format fizic – de a flexibiliza mandatul PNL şi de a începe negocieri cu toate forţele democratice din Parlamentul României pentru formarea unei majorităţi”, a spus Florin Cîţu, la sediul central al PNL, după şedinţa BEx care a avut loc în format de videoconferinţă.

El a precizat că marţi seara se vor discuta mai multe detalii, despre echipele de negociere şi cine le va conduce.

Cîţu a subliniat că decizia flexibilizării mandatului de negociere este o propunere a BEx.

„În această seară au luat cuvântul foarte mulţi dintre colegi şi aceasta a fost concluzia, de a propune Biroului Politic Naţional pentru mâine flexibilizarea mandatului. De fapt nu vorbim despre o flexibilizare, vorbim de faptul că PNL va începe negocierile cu toate forţele democratice din Parlamentul României pentru formarea unei majorităţi”, a spus preşedintele PNL.

El a reiterat că, anterior, au existat trei consultări în conducerea PNL şi decizia nu a fost favorabilă flexibilizării mandatului de negociere al premierului desemnat Nicolae Ciucă.

„PNL va lua o decizie pentru propunerea de premier. Data trecută ştiţi că eu am făcut acea propunere. Vom avea discuţii în partid. (…) Vom avea o discuţie în PNL şi vom vedea în funcţie şi de negocieri care este propunerea de premier, dar asta va fi decizia partidului”, a afirmat Florin Cîţu.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut