Un nou succes al micilor artiști populari din Gherla

Micii artiști populari din municipiul Gherla, formați în cadrul cercului de profil de la Clubul  Copiilor, au parte de o vacanță activă, plină de performanțe deosebite.

După ce, în luna iulie, au fost prezenți la Târgul meșterilor populari, organizat în frumosul peisaj din Dumbrava Sibiului, zilele trecute tot acolo s-au întors mesagerii artei populare din orașul de pe Someș. În organizarea Astrei Sibiene a avut loc Târgul Creatorilor Populari, la care municipiul Gherla a fost reprezentat de două echipaje. Alături de copii, la manifestarea de pe Cibin a participat și artista Filep Erzsébet, care cu această ocazie a  expus cusături populare din zona Câmpiei, lucrări ce s-au bucurat de mare succes. Membru al Asociației Meșterilor Populari din Gherla, doamna Filep este o prezență obișnuită la tradiționalele târguri naționale și internaționale de artă populară, zilele următoare onorând o expoziție și la Budapesta.

Echipajul județului Cluj prezent la Dumbrava Sibiului a fost condus și în această vară de prof. Daniela Katona, din el făcând parte copiii laureați la olimpiadele naționale  de meșteșuguri artistice. Printre premianți s-au aflat eleva gherleancă Cornea Tania Adelina și Gavriș Nadia din Huedin, ambele  fiind câștigătoare a mai multor ediții ale olimpiadelor naționale. Un frumos succes al talentatelor eleve din județul Cluj, care cu ocazia târgului s-au întâlnit cu membrii lotului de caiac canoe al României, care recent, la Jocurile Olimpice de la Tokio, ne-au adus singura medalie de aur. Momente emoționante, de care mai rar au parte tinerii creatori de artă populară din Gherla. Mai menționăm că a târg au fost prezenți 200 de creatori populari din toată țara.

După acest schimb de experiență de la Sibiu, copiii gherleni, îndrumați de prof. Katona Daniela, onorează și o tabără de profil din municipiul Târgu Mureș, după care, în pragul începerii noului an școlar, la Dej va ava loc prima ediție a Școlii de vară, eveniment care până acum s-a desfășurat în condiții foarte bune și într-o organizare perfectă la Gherla.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut