Un nou succes al echipei de robotică „ABSO-Tech”, din Gherla

Mai nou, elevii liceelor gherlene se remarcă și în domeniul roboticii. Exemplu concret în această privință îl constituie echipa de robotică a Liceului Teoretic „Petru Maior” – „ABSO-Tech”, care  și-a propus ca și în acest an să repete performanța sezonului trecut, și anume calificarea la faza națională a Competiției Regionale REMOTE #2 FIRST Tech Challenge Cluj, susținută de organizația Nație Prin Educație.

Astfel, zilele trecute, echipa gherleană a participat la faza regională a competiției mai sus-menționate, o competiție strânsă, la care au concurat 49 de echipe din mai multe orașe din țară. Confruntarea virtuală a vizat abilitățile tehnice, creativitatea și cunoștințele științifice în conceperea și manevrarea robotului, precum și originalitatea și dezinvoltura pe parcursul interviurilor. Juriul de specialitate a acordat atenție tuturor detaliilor, atât celor referitoare la performanțele tehnice ale robotului, demonstrate pe parcursul meciurilor filmate, cât și activităților pe care echipa le-a desfășurat în comunitate și care au fost surprinse în Caietul tehnic.

Spiritul de echipă și capacitatea echipei de a-și prezenta activitatea, precum și proiectele de viitor au fost evaluate în cadrul etapei de interviuri. Misiunea juriului nu a fost deloc ușoară și a urmărit prestația echipelor în cadrul mai multor categorii – toate    urmărind diferitele aspecte ale evoluției echipelor. Rezultatele, comunicate zilele trecute în cadrul unei ceremonii transmise online, au fost de partea echipei ABSO-Tech, care, clasându-se pe locul al II-lea, conform punctajelor finale pentru meciurile jucate și avizate de Head Referee și pe locul al II-lea la categoria Motivate Award, s-a calificat la faza națională a competiției, alături de alte trei echipe din județul Cluj.

La același concurs, echipa de robotică „Trojan Exe” a Liceului Teoretic „Ana Ipătescu” din Gherla, îndrumată de prof. Ioana Butean, s-a clasat pe locul III la Think Award, acest premiu evaluat fiind acordat echipei care reflectă cel mai bine călătoria pe  care a făcut-o echipa. Aici avem și membrii echipei: Melisa Barna. Karina Horvat, Nora Radu, David Rusu, Daria Târnăvean, Augustin Oros, Alisa  Măhălean, Augusta  Oros, David Butean, Ongrid  Balla, Francesca Pădureț, Karina Mălinaș, Vanesa Ploscar, Raluca Mureșan, Giulia Berciu, Darius Târnăvean, Andra Rus, Roxana Donath, Riana Vig, Maria Bărăian și Marian Neamțu.

Un frumos succes al elevilor gherleni, hotărâți să aibă o evoluție pe măsură și la nivel de țară. Felicitări lor!

SZEKELY Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut