Un nou punct de prim ajutor medical, la baza pârtiei Mărișel

Consiliul Județean Cluj a aprobat achiziționarea pentru Serviciul Public JudețeanSalvamont-Salvaspeo a unui container ce va funcționa ca punct medical de prim ajutor pe domeniul schiabil Mărișel.

Acest nou punct medical de prim ajutor va fi amplasat optim și va funcționa la baza pârtiei de schi de la Mărișel. În acest fel, timpul de intervenție și evacuare a posibililor accidentați se va scurta semnificativ. Astfel, victimele vor fi coborâte cu targa akija pe pârtie până la containerul de prim ajutor, container încălzit și dotat cu toate echipamentele necesare, iar apoi vor fi evacuate cu mijloacele auto ale Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj până pe barajul lacului de acumulare Beliș și predate ambulanțelor. Containerul ce va găzdui punctul de prim ajutor va fi amplasat în perioada imediat următoare, în cursul lunii noiembrie a.c.,înainte ca accesul să fie îngreunat de așternerea unui strat consistent de zăpadă. Urmare a finanțării acordate în același scop de către Consiliul Județean, un astfel de punct de prim ajutor Salvamont funcționează și la domeniul schiabil Buscat din stațiunea Muntele Băișorii

,,Având în vedere faptul că sezonul sporturilor de iarnă se apropie cu pași repezi, am apreciat că este mai mult decât necesar să oferim iubitorilor de munte și de zăpadă condiții de maximă siguranță. Tocmai de aceea, am alocat din bugetul propriu al Consiliului Județean fondurile necesare amenajării punctului medical de la Mărișel”, a declarat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut