Un nou proiect pentru Dej: Centru cultural recreativ și parc, pe Dealul Florilor

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a semnat, recent, contractul de finanțare a proiectului „Creșterea calității vieții populației municipiului Dej prin construirea și dotarea centrului cultural-recreativ și îmbunătățirea spațiilor publice urbane din cartierul Dealul Florilor”.

În cadrul proiectului, în zona delimitată de Aleea Primăverii și Ghioceilor, strada Mărăști și Aleea Gladiolelor (pe o suprafață totală de 17765 mp), vor fi amenajate: un centru multifuncțional cultural-recreațional pentru copii și vârstnici (cuprinzând spații pentru ateliere și activități creative pentru copii, sală fitness, sală proiecții, sală activități pentru persoane vârstnice, săli pentru evenimente culturale și recreative) și un parc cu alei, cu locuri de joacă pentru copii, o zonă destinată activităților sportive și un amfiteatru în aer liber. De asemenea, vor fi plantați arbori, arbuști și se vor amplasa elemente de mobilier urban: cișmele, bănci și stâlpi de iluminat.

„Este încă un proiect pentru Dej, la care s-a lucrat mult, din dorința de a transforma zona într-una de interes pentru comunitate. Urmează semnarea contractului de finanțare și de către Primăria Municipiului Dej, după care se vor derula procedurile de licitație pentru proiectul tehnic și execuție, iar în toamnă estimăm că se pot demara lucrările. Este un proiect frumos care, iată, a fost aprobat spre finanțare și la finalul lui zona va fi pusă în valoare și va fi una de relaxare, de activități diverse, culturale și sportive, pe care o vom putea folosi cu toții” – a transmis primarul Morar Costan prin intermediul unui comunicat de presă.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020 și are o valoare de 15.014.030,56 lei + TVA, respectiv 17.866. 695 lei, aproximativ 3,7 milioane euro.

M.V.

Articole din aceeasi categorie