Un milion de euro pentru dotarea secțiilor de terapie intensivă neonatală

Intervenția medicală rapidă și adecvată ar putea reduce mortalitatea în rândul copiilor cu vârsta între unu și patru ani, ale cărei principale cauze sunt leziunile traumatice (o rată de 8,7 la 100.000 de locuitori), afecțiunile aparatului respirator (7,3 la 100.000 de locuitori), tumorile (4,3 la 100.000 de locuitori) și malformațiile congenitale (2,9 la 100.000 de locuitori), potrivit datelor centralizate de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) pentru anul 2019, citate de Salvați Copiii România.

Organizația a anunțat că extinde programul de combatere a mortalității infantile în secțiile de pediatrie din spitalele din țară, afectate de o subfinanțare acutizată în contextul pandemiei. Prima dotare de amploare a fost la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Tg. Mureș, cu sprijinul Libris.ro și cuprinde echipamente medicale în valoare de peste 70.000 de euro. În prima parte a anului 2021 vor fi dotate cel puțin 10 unități medicale, cu aparatură în valoare de 1.000.000 de euro. Mecanismul de redirecționate a 3,5% din impozitul pe venit către secțiile de pediatrie și neonatologie rămâne una dintre sursele importante atât de finanțare, cât și de solidaritate socială.

„Întărirea capacității spitalelor de a trata cazurile pediatrice este crucială. ține de fiecare dintre noi să punem piatră cu piatră, astfel încât copiii noștri să fie în siguranță, iar medicii să știe că nu sunt singuri. Mecanismul de redirecționare a 3,5%  din impozitul pe venit către secțiile de pediatrie și neonatologie este vital pentru asta”, declară Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România.

Toți cei care doresc să se implice pot trimite formularul de redirecționare a 3,5%  din impozitul pe venit pe adresa sustinator@salvaticopiii.ro, pentru dotarea maternităților și secțiilor de pediatrie din România cu echipamente medicale performante. Termenul limită de depunere este 25 mai, iar formularul se poate descărca de pe www.salvaticopiii.ro/redirectioneaza.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut