Un jucător provenit din NBA, la Cluj

U-Banca Transilvania Cluj a perfectat transferul baschetbalistului american Jalen Jones, care a jucat timp de două sezoane în NBA, la New Orleans Pelicans, Dallas Mavericks şi Cleveland Cavaliers, a anunţat, vineri seara, campioana României, pe site-ul său oficial. ‘U” l-a mai adus în această iarnă pe americanul Kasey Shepherd, un fundaş în vârstă de 28 de ani.

Jalen măsoară 2,01 metri şi s-a născut pe 27 mai 1993 în Dallas, statul Texas. A jucat la liceu pentru Mansfield Timberview şi Justin F. Kimball din Texas, remarcându-se cu mai multe premii individuale.

Ulterior a mers la facultate la Southern Methodist University, însă a absolvit celebra universitate Texas A&M. N-a fost draftat în NBA, aşa că a ales să îşi înceapă cariera profesionistă în NBA G-League, la Maine Red Claws.

Jones s-a evidenţiat în partidele din G-League, astfel că New Orleans Pelicans i-a oferit un contract. Drept urmare, baschetbalistul ce poate fi folosit pe poziţia de extremă a strâns 32 de meciuri în NBA, cu medii de 4,8 puncte, 2,3 recuperări şi 0,4 intercepţii.

Jalen Jones a venit în cele din urmă în Europa, semnând cu Baskonia, grupare angrenată în Euroligă. Jones a evoluat în 19 meciuri din sezonul 2018-2019 al Euroligii.

Totodată, americanul a activat la echipa franceză JL Bourg, alături de care a participat în 7Days EuroCup. El vine la U-BT de la formaţia israeliană Hapoel Haifa, pentru care a înregistrat 11 puncte, 6,6 recuperări şi 1,4 pase decisive.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut