Un „înger de 8 ani” a salvat viața a trei copii

Părinții unui copil de doar 8 ani, care și-a pierdut viața în urma unui accident, au reușit să găsească „puterea de a transforma imensa lor durere în viață pentru alți copii”.

Potrivit Agenției Naționale de Transplant, la Cluj, un accident rutier a frânt, brusc, viața unui copilaș de doar 8 ani. „O dramă care schimbă definitiv viața familiei, pentru că nimic nu se compară cu durerea pierderii unui copil. Cu toate acestea, părinții au reușit să găsească puterea de a transforma imensa lor durere în viață pentru alți copii, să dăruiască altor părinți fericire” – arată reprezentanții ANT, adăugând că  puterea de a dărui altor semeni „acel bob de rouă care descoperă zorii unui nou început, care șterge coșmarul nopților de suferință”, atunci când destinul te lovește pe neașteptate atât de crunt, „este un gest suprem”.

Datorită acestor părinți, doi copii, de 9 ani și de 12 ani, au primit șansa la viață prin transplant renal la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca, iar un al treilea copil va fi salvat prin transplant de ficat la University Hospital Regensburg. „Medici români și străini și-au unit forțele și priceperea pentru ca viața să meargă mai departe, pentru ca gestul făcut de părinți să nu fi fost în zadar” – precizează ANT, adăugând că echipa de coordonare a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca (dr. Remus Babici – coordonator transplant și dr. Nicoleta Dărăban – kdp) a încheiat, cu profesionalism și responsabilitate, „una din cele mai sensibile etape ale luptei pentru viață”.

„Ne înclinăm cu profundă recunoștință în fața părinților îndurerați. Sperăm că vor găsi alinarea la gândul că alți trei copii vor putea zâmbi” – se spune într-o postare pe Facebook a Agenției Naționale de Transplant.

M. T.

Articole din aceeasi categorie