Un înalt demnitar

Se pare că nu poate trece o săptămână lăsată de la Dumnezeu fără să avem parte de o gafă a unuia sau altuia dintre miniştrii actualului Guvern.

După ce Ecaterina Andronescu a emis şi apoi, la o zi distanţă, a anulat un ordin care dădea peste cap calendarul de admitere în liceu, a fost rândul lui Bogdan Matei să comită una nefăcută. Îl mai ţineţi minte pe acest profesor de sport care, întrebat de ziarişti inainte de învestire în actuala funcţie despre un presupus pachet de „legi ale lui Hammurabi”, ce ar fi rămas nediscutat în legislatura trecută, le spunea jurnaliștilor să îi dea timp să se acomodeze și să-l studieze? Ei bine, de această dată competentul titular al portofoliului de la Tineret şi Sport nu a găsit nimic altceva mai bun de făcut decât să jignească una dintre marile sportive ale României, gimnasta Corina Ungureanu, medaliată cu aur la mondiale şi europene, acum antrenoare la Petrolul Ploieşti. Să rezumăm toată tărăşenia, deşi probabil faptele sunt deja cunoscute.

Totul a început de la vizita lui Bogdan Matei la finala Campionatelor Naţionale de Gimnastică juniori III, unde a ajuns chiar pe sfârşit, a dat o medalie, s-a pozat cu premiantele şi a plecat fără măcar a saluta antrenorii.

Iritată de acest comportament, sub o postare pe contul de Facebook al ministerului, în care se spunea că Matei a asistat la finala cu pricina, Corina Ungureanu a scris un comentariu în care oficialul era acuzat că doar a trecut pe acolo în campanie electorală. În loc să-şi vadă de treabă şi, eventual, să corecteze postarea, administratorii contului de Facebook al Ministerului s-au trezit să o ia la mişto pe Corina Ungureanu, întrebând-o “la care campanie se referiţi, la cea a dvs?”, aluzia fiind la apartenenţa politică a antrenoarei, acum înscrisă în Pro România. Replica nu a întârziat, Corina Ungureanu cerând ministrului, tot pe Facebook, să rectifice prima postare, după care a fost invitată la o discuţie cu acesta pe Aeroportul Otopeni. În dialogul avut acolo, ministrul a găsit de cuviinţă să o ia la refec pe sportivă, spunându-i că este “ruptă de realitatea sportului” şi că o respectă “ca sportiv, dar ca om, nu”. Urmarea a fost o nouă postare a Corinei, de data aceasta pe contul său de Facebook, în care relata discuţia, şi încheia cu constatarea: “vă mulţumesc că mi-aţi reamintit cât de mici sunteţi voi ăştia care vă numiţi şefi în guvern acum”. Evident, presa a ralatat pe larg toată povestea, iar Matei, realizând probabil că s-a făcut de minune, a revenit pe contul său de Facebook, unde şi-a cerut oarecum scuze, „ca bărbat”, pentru modul în care s-a comportat. După cum se poate constata,“ca bărbat”, dar nu şi ca demnitar.

Să încheiem cu o simplă întrebare: dacă aşa se poartă acest înalt demnitar (se pare că domnia sa măsoară în jur de 190 centimetri) cu o mare campioană, oare cum se va comporta dânsul cu cineva mai puţin cunoscut, cu cineva care are mai puţine posibilităţi de a riposta, cu dumneavoastră de exemplu?

Articole din aceeasi categorie