Un grup german își mută producția din China la Gherla

Banca Comercială Română (BCR) a anunțat aprobarea unui credit de 4,6 milioane de euro pentru compania germană LKE Group, pe termen de 7 ani, ca o cofinanţare pentru achiziţia societății Someg Gherla SA, în vederea relocării în judeţul Cluj a unei linii de producţie din China a grupului german.

Evident, o asemenea investiție înseamnă pentru Gherla și gherleni locuri de muncă, dar și un aport semnificativ la bugetul local.

LKE Group este un producător important de sisteme de transport şi manevrare logistică a mărfurilor din Germania, cu operaţiuni în Marea Britanie, Polonia şi China. „După multe căutări amănunţite, am ales să venim la Someg Gherla, având în vedere potrivirea de peste 90% a profilului de afaceri al companiei, a resurselor sale, dar şi a potenţialului de creştere pe care îl oferă. România este o ţară membră UE, care îşi îmbunătăţeşte constant infrastructura şi dispune de personal cu înaltă calificare şi cu o bună etică a muncii”, a declarat Bjorn Riechers, directorul general al LKE Group.
„Ne bucurăm că putem contribui la finanţarea companiilor din străinătate care investesc în dezvoltarea şi modernizarea capacităţilor de producţie din România. Credem că alegerea partenerilor de la LKE Group a fost una corectă şi cu impact pe termen lung, atât pentru mediul de business, cât şi pentru comunitatea locală.”, spune Eleonora Bacale, şef Departament Industrii Generale şi TMT, în cadrul Diviziei Clienţi Strategici BCR.

La relocarea fabricii din China la Gherla a contribuit Clairfield Internaţional, companie de M&A (fuziuni și achiziții), cu tranzacţii anuale de peste 5 miliarde de euro, prin birourile sale din Viena şi Bucureşti, iar Casa de avocatură Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu a furnziat consiliere juridică pentru LKE Group.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut