Un gherlean a alergat 168 km în sprijinul copiilor cu autism

Cunoscutul alergător gherlean Vicențiu Hossu a participat, în 4 septembrie 2021, la ultramaratonul caritabil organizat pentru sprijinirea copiilor cu autism, desfășurat pe plaja de la Mamaia.

La competiție s-au înscris 70 de echipe compuse din 16 alergători, în frumoasa stațiune de pe malul Mării Negre fiind prezenți 1050 sportivi din toată țara. Talentatul maratonist gherlean a alergat pentru echipa „Spartanii”, învingând, în  lupta cu nisipul, și clasându-se pe locul I. Individual, Vicențiu a alergat 168 kilometri în 24 de ore, ocupând, la sfârșitul concursului, locul IV, o performanță deosebit de valoroasă, pentru care reprezentantul municipiului Gherla merită sincere felicitări. El a coborât cu 6 kilometri recordul personal de 162 kilometri, de anul trecut, de la competiția de la Tulcea, doborând și vechiul record al traseului de la Mamaia. Să nu uităm că sportivul gherlean a alergat în premieră pe nisip, o performanță realizată  pe o suprafață deosebit de dificilă.  Nu e de mirare că participanții la acest  ultramaraton au cules multe aplauze și aprecieri din partea oaspeților aflați pe plaja de la Mamaia.

Fiind un ultramaraton caritabil, veniturile obținute de concurenți au fost donate copiilor suferinzi de autism, un gest frumos și din partea sportivului gherlean Vicențiu Hossu, un om cu inima deschisă, care în acest an a mai onorat astfel de competiții.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut