Un garaj a scăpat de demolare la Cluj-Napoca

Doar un garaj din cele aproape 800 care trebuie demolate până la sfârșitul lunii martie, a rămas în picioare, în urma controalelor efectuate până acum de autoritățile clujene. În locul lor, se realizează deja noi locuri de parcare. În total, în Cluj-Napoca, de la începerea acestei acțiuni, au fost demolate aproximativ 2250 de garaje.

 

Am emis somații în luna noiembrie a anului trecut pentru 794 de garaje, care aveau termen de desființare undeva la sfârșitul lunii martie. În urma controalelor pe care le-am făcut pe teren și a evidențelor pe care le avem, un singur garaj a rămas nedemolat voluntar, care va fi demolat pe cale administrativă. Deja este semnată decizia, în următoarele zile va fi demolat. Deja s-au început și lucrările de amenajare a platformelor pe care au fost garajele, iar pe măsură ce acestea vor fi gata, locurile de parcare vor fi date celor care au avut garaje, în primul rând, și celorlalți care au depus cerere. Procesul continuă, am emis în februarie somații de demolare pentru 288 de garaje în cartierul Grigorescu și pentru 370 din Mănăștur, o altă zonă, cea adiacentă străzii Grigore Alexandrescu. Așteptăm finalul lunii mai, începutul lunii iunie, este termenul până la care trebuie demolate și acestea, după care vom intra și acolo cu modernizarea zonelor și finalizarea lucrărilor. Astfel de acțiuni vom avea în fiecare cartier, am intrat acolo unde lucrurile au fost clare din punct de vedere administrativ și terenurile au fost libere de sarcini, dar în toate cartierele vom avea astfel de acțiuni, într-o a treia etapă”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

La sfârșitul anului trecut, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, preciza că cele aproape 800 de garaje sunt în cartierele Între Lacuri și Mănăștur, iar cei care vor refuza să le demoleze, își vor pierde locul de parcare și vor avea de plătit aproximativ 4.000 de lei.

Anca M. Colibășanu

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut