Un concern cu operațiuni în Cluj se asociază cu Volkswagen

Concernul german Bosch, furnizor de componente auto şi Cariad, divizia de software a producătorului de automobile Volkswagen, au anunțat că vor coopera în domeniul dezvoltării maşinilor cu conducere autonomă.

„Companiile vor să facă conducerea autonomă disponibilă pentru toţi conducătorii de vehicule”, au anunţat cele două firme germane, care consideră că această viitoare cooperare va întări poziţia Germaniei de centru de inovaţii.
Este de așteptat ca pe plan mondial, piaţa maşinilor cu conducere autonomă devină tot mai importantă în următorii ani, marii producătorii auto lucrând deja la dezvoltarea vehiculelor autonome.
De remarcat că grupul Bosch nu se află la prima tentativă de cooperare de acest tip, în 2017, concernul german şi producătorul Daimler anunţând că vor construi împreună robotaxiuri, însă parteneriatul a fost anulat în 2021, din cauza costurilor ridicate şi a riscurilor implicate.
Grupul Bosch este prezent în România de 27 de ani, unde are în prezent circa 8.160 de angajaţi în 5 entităţi. Printre acestea se numără Centrul de Cercetare – Dezvoltare din Cluj-Napoca şi unitatea de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Jucu. Bosch mai deține în România două fabrici în Blaj, un centru de servicii în Timişoara, un birou de vânzări în București și o filială a BSH Hausgerate GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, tot în București. În 2020, Bosch a înregistrat vânzări de 448 milioane euro pe piaţa din România, respectiv de 71,5 miliarde euro la nivel global.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut