Un an universitar care „aduce noi oportunități” la UMF „Iuliu Hațieganu”

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” își redeschide porțile pentru 9000 de studenți – licență, master și doctorat -, din care 3000 studenți internaționali, în noul an universitar care începe luni, 3 octombrie.

Este un an universitar care – spune rectorul prof. dr. Anca Dana Buzoianu – „aduce noi oportunități, iar conducerea universității își asumă misiunea și responsabilitatea de a asigura performanța academică în formarea de profesioniști în domeniul sănătății”, continuând investițiile în modernizarea infrastructurii universității și susținând activitatea de cercetare științifică din cadrul celor 3 facultăți și a centrelor de cercetare avansată.

„Intrăm în noul an universitar cu o recunoaștere internațională deosebită oferită de cele mai prestigioase clasamente la nivel mondial, care atestă calitatea serviciilor educaționale pe care le oferim, precum și calitatea activității de cercetare din cadrul universității. Cercetarea științifică este considerată «motorul» Universității, un producător esențial de excelență și totodată un factor important de vizibilitate internațională a școlii noastre și vă invităm să vă implicați, cei care aveți abilități de cercetător și chemare către acest domeniu, să participați și să intrați în colectivele noastre de cercetare. Dar, pe lângă toate aceste aspecte, Universitatea de Medicină și Farmacie «Iuliu Hațieganu» este și o componentă importantă a comunității clujene, aflată în permanență în serviciul acesteia, dar la fel de importantă și pentru România. În fiecare an, de pe băncile universității noastre pornesc spre toată țara, dar și peste hotare, profesioniști în domeniul sănătății foarte bine pregătiți, entuziaști și motivați, dornici de afirmare și de perfecționare, care duc mai departe prestigiul școlii medicale clujene. Iar aceasta este cea mai mare răsplată pentru munca noastră” – spune rectorul UMF „Iuliu Hațieganu”, în mesajul de început de nou an universitar.

Potrivit prof. dr. Dana Anca Buzoianu, la acest început de nou an universitar, „cu o nouă generație de studenți care își încredințează visurile și speranțele” în mâinile dascălilor lor, aceștia sunt „pregătiți și entuziaști” să le ofere „un parcurs educațional de calitate”, astfel încât, la finalul studiilor, să îi poată privi în ochi și să fie încredințați că și-au făcut datoria așa cum se cuvine.

„Bobocilor”, rectorul Anca Dana Buzoianu le urează bun venit în comunitatea academică a Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, locul care le va deveni „a doua casă”, și îi felicită că au ales și că au devenit studenții unei universități „care se bucură de un mare prestigiu național și internațional și care este liderul învățământului superior medical și farmaceutic din România”.

„Cel mai important lucru pe care va trebui să vi-l amintiți în fiecare zi este să vă bucurați de experiența de a fi student la Universitatea de Medicină și Farmacie «Iuliu Hațieganu» Cluj-Napoca. Sărbătoriți fiecare realizare, învățați din greșeli și nu lăsați pe nimeni să vă descurajeze de la obiectivul vostru. UMF «Iuliu Hațieganu» Cluj-Napoca vă oferă o mulțime de resurse și vă îndemn să le utilizați. Puneți întrebări, discutați cu profesorii și colegii studenți și nu lăsați nici o întrebare să rămână fără răspuns. Cred cu tărie că aveți calitățile necesare, dorința și puterea de a realiza tot ceea ce vă doriți. Vă doresc un an universitar cu rezultate foarte bune! Mult succes!” – este mesajul transmis de rectorul UMF „Iuliu Hațieganu” tuturor studenților universității.

Ceremonia de deschidere a anului universitar 2022-2023 la UMF „Iuliu Hațieganu” va avea loc luni, 3 octombrie, ora 12:00, în Aula „Iuliu Hațieganu” (str. Gh. Marinescu nr. 23) și va putea fi urmărită și în transmisie live, pe pagina de Facebook a universității.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut