UMF „Iuliu Hațieganu” are un nou rector

Prof. univ. dr. Anca Buzoianu – prima femeie decan din istoria Facultății de Medicină din Cluj-Napoca – este noul rector al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, în urma alegerilor din 28 noiembrie.

Prof. dr. Anca Buzoianu a fost aleasă cu 585 voturi, din 609 voturi valabil exprimate. 24 de persoane au votat împotrivă, iar 13 voturi au fost „albe și nule”, conform site-ului UMF Cluj. Au fost prezenți la vot 622 alegători, din 743 înscriși pe listele de vot.

„În proiectele dezvoltate în cei 12 ani în poziția de decan am urmărit creșterea recunoașterii Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” la nivelul comunității academice naționale și internaționale. Pasul următor este consolidarea contribuției Universității noastre la dezvoltarea comunității clujene, întoarcerea spre comunitate a valorilor dezvoltate de noi. Creăm valoare în comunitate și pentru comunitate” – susține prof. dr. Anca Buzoianu.

Într-un mesaj postat vineri pe facebook, prima femeie rector al UMF Cluj își exprimă recunoștința față de cei care i-au acordat votul și încrederea lor: „Copleșită de emoție, adresez recunoștința mea colegilor, membrilor comunității academice, care într-un număr impresionant au ales să își exprime votul și să mă aleagă în funcția de rector al Universității de Medicină și Farmacie «Iuliu Hațieganu». Voi purta încrederea voastră cu responsabilitate deplină, privesc cu entuziasm spre următorii ani și împreună vom scrie noul capitol din istoria Universității”.

Prof. dr. Anca Buzoianu a fost distinsă, în martie 2018, cu Ordinul Național de Merit al Republicii Franceze, „urmare a contribuției importante pe care a avut-o şi o are în dezvoltarea francofoniei în cadrul UMF Cluj, respectiv în mediul academic şi medical clujean”. La ceremonia în cadrul căreia i-a fost înmânată onoranta distincție franceză, ambasadorul Franței, Michele Ramis, a declarat că „Anca Buzoianu este o femeie cu o activitate magnifică – academică şi profesională”, care „a deschis UMF spre internaționalizare, devenind un pol universitar recunoscut în Europa”.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie