UMF Cluj: Autoizolare până la 14 zile pentru studenții care au revenit din Italia

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a anunțat că, începând din data de 24 februarie 2020, persoanele revenite în țară de mai puțin de 14 zile după o călătorie în nordul Italiei, cu precădere în regiunile Lombardia, Veneto și Emilia Romagna, trebuie să rămână acasă pentru autoizolare până la 14 zile şi să evite orice contact cu alte persoane – informează Ministerul Educației și Cercetării..

Potrivit rectorului, prof. dr. Anca Buzoianu, măsura s-a impus,  în actualul context epidemiologic, având în vedere că la UMF Cluj studiază 100 de studenți italieni, iar aceștia abia s-au întors din vacanța petrecută acasă. De asemeni, mulți dintre studenții români au fost în vacanță la schi, în Italia.

Măsuri similare au fost luate, conform unei informări a Ministerului Educației și Cercetării, și de Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, care a decis suspendarea cursurilor în perioada 24 februarie – 8 martie, UMF „Victor Babeș” din Timișoara, care a luat decizia ca toți studenții și cadrele didactice care au fost în ultimele 14 zile în zone cu risc de infecție cu coronavirus vor intra pentru o perioadă de 14 zile în carantină la domiciliu, și Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, care a decis suspendarea cursurilor până la sfârșitul săptămânii.

„Universitățile au obligația de a monitoriza starea de sănătate a studenților prin cabinetele medicale. În situația în care sunt depistați studenți care manifestă probleme medicale, au obligația de a informa Direcția de Sănătate Publică” – precizează MEC.

În baza autonomiei universitare, decizia privind suspendarea procesului educațional și modalitatea de recuperare a activităților didactice aparțin conducerii universității, cu aprobarea Senatului Universitar și a Consiliului de Administrație, urmând a informa Ministerul Educației și Cercetării cu privire la decizia luată.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie

One Response to UMF Cluj: Autoizolare până la 14 zile pentru studenții care au revenit din Italia

  1. Calin

    Se zice că în universități sînt cei mai deștepți oameni. Nu știu ce să cred.