Umanitatea nu are granițe: Donații de aproape 7 milioane de euro în sprijinul celor afectați de războiul din Ucraina

Până la finalul lunii martie, în cadrul campaniei „Umanitatea nu are granițe”, inițiată de Crucea Roșie Română în sprijinul celor afectați de războiul din Ucraina, s-au adunat, din donații, 6.748.862 euro, din care: 5.402.317 euro – donații de la persoane juridice, 605.981 euro – donații de la persoane fizice, 210.640 euro donații prin SMS și 529.924 euro donațiile online.

Conform datelor făcute publice, miercuri, de Crucea Roșie Română, donațiile în produse de la persoane juridice au fost în valoare de 1.533.365 euro (aproximativ 2150 tone produse), iar donațiile în produse de la persoane fizice în cele 47 de filiale ale Crucii Roșii Române – 230 tone.

În cadrul aceleiași campanii, peste 250.000 de persoane au beneficiat de informare, asistență umanitară și servicii de restabilire a legăturilor de familie în toate punctele de frontieră din România, aeroporturi, gări și pe autostrada A1. De asemeni, 85.932 de persoane, dintre care 40% copii, atât din centrele de cazare ale instituțiilor publice, dar mai ales din puncte de cazare particulare, au fost asistate în această perioadă.

Crucea Roșie Română a deschis 8 magazine sociale (în Botoșani, Cluj, Constanța, Iași, Maramureș, Sibiu, Teleorman, Tulcea) și două sunt în curs de deschidere (Sălaj și Satu Mare), unde cetățenii ucraineni aflați pe teritoriul nostru pot merge să ridice, gratuit, produse de primă necesitate. În plus, pentru aceștia se asigură mese calde, asistență medicală specializată, asistență psihosocială, sprijin financiar pentru achiziționarea de medicamente și bilete de avion /tren. Totodată, sunt organizate activități de socializare și educative pentru copii, cursuri de limba română și alfabet latin, asistență pentru cursuri online cu profesorii lor aflați în Ucraina.

Peste 7.000 de beneficiari din centrele de cazare asigurate de autorități, alte ONG-uri sau prin inițiative private au primit ajutor în produse de maximă necesitate: 70.559 kg de alimente și produse de igienă, 500 pături, 500 saltele, 1.000 de lenjerii, 4,500 de saci de dormit, 500 de prosoape, veselă, perne și altele. În plus, au fost oferite telefoane mobile, cartele și baterii externe celor care au avut nevoie, pentru a păstra legătura cu familia. În aceeași perioadă, 58 de tiruri cu 1.450 tone cu materiale umanitare au ajuns la 150.000 de civili ucraineni rămași în țara lor, în regiunile Cernăuți, Uzhhorod și Odessa, fiind distribuite populației cu ajutorul Crucii Roșii din Ucraina.

Crucea Roșie Română mulțumește tuturor pentru eforturile și contribuția în campania «Umanitatea nu are granițe», de ajutorare a poporului ucrainean încercat de război și sperăm să fiți alături de noi în continuare pentru a demonstra că oamenii ajută oameni, uniți prin forța binelui” – este mesajul transmis de reprezentanții organizației.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut