Ultima zi pentru depunerea cererilor de susţinere a producţiei de legume în spaţii protejate

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reaminteşte că până marți, 20 iulie, se poate depune cererea de înscriere în Programul pentru susţinerea producţiei de legume în spaţii protejate pentru anul 2021.

Schema de ajutor de minimis se aplică pe întreg teritoriul României, pentru susţinerea producţiei de legume cultivate în spaţii protejate, respectiv ardei gras şi/sau ardei lung, castraveţi, tomate şi vinete.
Cererile de înscriere în Program, însoţite de documentele obligatorii, se depun personal sau se transmit prin mijloace electronice, fax, poştă sau e-mail la centrul judeţean APIA, unde solicitantul a depus cererea unică de plată pentru anul 2021 sau unde are domiciliul / sediul social sau ori în cadrul unităţii administrativ teritoriale unde are suprafaţa cultivată cea mai mare. Beneficiarii sunt producătorii agricoli persoane fizice care deţin atestat de producător emis în temeiul Legii nr. 145/2014, valabil până la 31 decembrie 2021, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, constituite potrivit prevederilor OUG nr. 44/2008, producătorii agricoli persoane juridice. Valoarea maximă a sprijinului financiar de ajutor de minimis / cultură / 1.000 mp / beneficiar este de 2.000 euro şi se acordă în lei, la cursul de schimb de 4,8725 lei.

Până luni, 19 iulie, au fost depuse 11.121 cereri pentru o suprafaţă totală de 1.203,46 hectare.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut