UDMR şi-a desemnat candidatul la Primăria Cluj-Napoca

Reprezentanţii UDMR Cluj şi-au desemnat, la sfârşitul săptămânii, candidatul la Primăria Cluj-Napoca şi au stabilit ordinea pe lista de consilieri locali. Deputatul Csoma Botond, candidatul UDMR la Primăria Cluj-Napoca spune că experienţa acumulată pe parcursul a două mandate la Consiliul Local îl recomandă pentru această cursă.

“Candidez pentru funcţia de primar, iar doamna Olah Emese este prima pe lista la Consiliul Local. Am fost consilier local timp de zece ani, sunt clujean, cunosc oraşul şi problemele lui, şi am acceptat această candidatură, propunerea a venit din partea organizaţiei municipale”, a explicat Csoma Botond, pentru Făclia.

De asemenea, în perioada următoare, UDMR va stabili şi lista de candidaţi pentru Consiliul Judeţean Cluj.

Până în momentul de faţă, la Primăria Cluj-Napoca şi-au anunţat candidatura actualul edil Emil Boc şi deputatul USR Emanuel Ungureanu.

Deşi mai sunt doar câteva luni până la alegerile locale, o parte dintre organizaţiile locale ale partidelor politice sunt măcinate de conflicte interne, iar listele finale ale candidaţilor, inclusiv cele pentru primari şi preşedinte al Consiliului Judeţean, întârzie să apară. De departe, cei mai harnici în ce priveşte desemnarea candidaţilor pentru primării, consilii locale şi Consiliul Judeţean (CJ) Cluj au fost liberalii, iar cei mai “reţinuţi” – social democraţii. Chiar dacă nu au anunţat încă pe cine vor trimite în cursa pentru Primăria Cluj-Napoca şi Consiliul Judeţean, cei de la Pro România au decis candidaţii la funcţia de primar în mai multe localităţi din judeţ. De asemenea, PMP are pregătite, pentru Primăria Cluj- Napoca, două candidaturi.

Anca M. Colibăşanu

Articole din aceeasi categorie