UDMR nu va susţine niciun candidat în turul doi al prezidenţialelor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat,miercuri, că electoratul său ar trebui să voteze, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, cum consideră de cuviinţă.

El a subliniat că niciunul dintre cei doi candidaţi care au trecut de primul tur -Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis- nu a cerut sprijin UDMR, prin urmare, Uniunea nu va susţine pe niciunul.

„Concluzia noastră e că, de trei zile de la alegerile prezidenţiale din primul tur, nimeni dintre cei care intră în turul doi nu a cerut sprijinul nostru, nu a cerut sprijinul comunităţii maghiare. În aceste condiţii, dacă nu au cerut sprijinul nostru, nu putem susţine aceşti candidaţi, nu putem face campanie pentru niciunul dintre ei. Noi avem încredere în înţelepciunea alegătorilor noştri, suntem convinşi că vor lua decizia cea mai bună şi îi rugăm să meargă la vot, fiindcă participarea la vot este foarte importantă la orice scrutin”, a declarat Kelemen Hunor, după şedinţa Consiliului Permanent.

El a adăugat că, personal, va vota cu candidatul care face parte din Partidul Popular European.

Întrebat de jurnalişti cum comentează faptul că nu va avea loc o dezbatere între cei doi candidaţi la alegerile prezidenţiale, în urma deciziei lui Klaus Iohannis, Kelemen Hunor a precizat: “E o decizie dramatică, să nu mergi la dezbateri… nu pot comenta decât că e o decizie extrem de greşită. Nu poţi să refuzi dialogul, până la urmă e vorba de respect, de a da nişte răspunsuri jurnaliştilor şi mai ales cetăţenilor. E o decizie greşită, dar mai avem nouă zile până la turul al doilea, cine ştie”.

Anca M. Colibăşanu

Articole din aceeasi categorie

2 Responses to UDMR nu va susţine niciun candidat în turul doi al prezidenţialelor

  1. ovi

    Hunore, nu ti-a dat nici un candidaat ceva de lins si de aceea nu-i sustii?

  2. hungaroton

    Prezența maghiarilor 30% , majoritatea :pro_ Johannis (cam 75%.)