UBB: Programul de mentorat „Student to Student Team”, la a doua ediție

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a anunțat că lansează, din luna octombrie a anului universitar 2021-2022, cea de-a doua ediție a programului de mentorat „Student to Student Team”, inițiat cu scopul de a ajuta studenții din anul I să se integreze în comunitate pe parcursul primului lor an de studii.

Participarea la programul de mentorat este gratuită, iar activitățile desfășurate în cadrul acestuia vor fi organizate de mentori formați în cadrul Școlii de vară „Student to Student Team”. Bobocii se vor putea înscrie în program din momentul în care au fost admiși la o facultate din cadrul UBB, accesând link-ul: http://sts.ubbcluj.ro/pentru-boboci/.

Potrivit celor declarate de conf. univ. Alexandra Muțiu, prorectorul UBB responsabil de resurse umane, alumni, carieră/ consiliere, ideea acestui program pleacă de la „dorința de a construi o comunitate de studenți în adevăratul sens al cuvântului” – „oameni care se înțeleg, se respectă, se sprijină reciproc, care sunt acolo unul pentru celalalt, atât la bine, cât și atunci când lucrurile nu merg așa cum au sperat”.

După un an universitar pandemic, UBB speră ca din toamnă să-și întâmpine bobocii față în față la Cluj, oferindu-le „o comunitate care să îi ajute încă de la început să se familiarizeze cu toate aspectele vieții studențești și să facă față cu ușurință tranziției către un nou mediu academic și social”.

M. T.         

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut