UBB – prima universitate din țară în Metarankingul Universitar 2021

Universitatea Babeș-Bolyai rămâne prima universitate a țării pentru al șaselea an consecutiv în Metarankingul Universitar-2021, dat publicității joi, 25 noiembrie, de Asociația Ad Astra a Cercetătorilor din România.

Metarankingul Universitar reunește rezultatele din mai multe rankinguri internaționale ale universităților, fiind analizate și combinate 11 rankinguri internaționale acreditate de IREG Observatory, în care  universitățile românești ocupă poziții diferite de la un ranking la altul, în funcție de nuanțele din indicatorii folosiți în clasificare, Metarankingul Universitar având rolul de a identifica paternuri relativ stabile în poziționare.

„Evident, mă bucur că am reușit să rămânem prima universitate a țării – iată, șase ani la rând, deși cu fluctuații, e drept minimale -, dar observ o dinamică mare a multor universități din România, care generează o competiție sănătoasă între universitățile românești. De asemenea, mă bucur să văd progrese ale universităților românești, deși, cine le știe citi trebuie să rămână îngrijorat (alții, din afară, cresc mai repede și mai mult ca noi, iar noi ne adunăm într-o zonă tot mai omogenă, dar nepoziționată încă foarte competitiv). Pentru mine, rankingurile sunt importante nu în primul rând pentru mesajul public, deși și acesta contează într-o anumită măsură rezonabilă, ci mai ales pentru analizele interne pe care le putem face prin raportare la benchmark-uri internaționale, susținând astfel politici academice bazate pe dovezi (evidence-based). La UBB am făcut și facem mereu astfel de analize, pentru a ne realiza cât mai bine misiunea academică”, declară rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut