UBB își suspendă activitățile „față în față”

Universitatea Babeș-Bolyai a anunțat, marți, că în perioada 11-12 martie își va suspenda activitățile didactice „față în față”, măsura fiind luată în contextul celor adoptate la nivel național pentru reducerea infecției cu noul coronavirus.

Decizia adoptată de Consiliul de Administrație al universității presupune atât suspendarea temporară a cursurilor față în față, cât și  a altor activități care implică aglomerări de persoane (conferințe, lansări de carte, prelegeri, workshop-uri, competiții sportive, spectacole programate pentru perioada următoare). Activitățile didactice vor fi organizate în sistem online, cele care nu pot fi derulate prin intermediul platformelor electronice urmând să fie recuperate. Activitățile administrative și de cercetare din cadrul universității vor continua să se desfășoare.

„Decizia a fost adoptată în contextul măsurilor de prevenție aplicate deja la nivelul Universității cu privire la informarea comunității UBB și la asigurarea standardelor de igienă, precum și în contextul riscului de răspândire a infecției cu coronavirus SARS-COV-2 și al Hotărârii privind aprobarea unor măsuri suplimentare de combatere a noului coronavirus, adoptată luni de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență” – precizează reprezentanții universității.

Cursuri online, la facultățile UMF „Iuliu Hațieganu”

Rectorul UMF „Iuliu Hațieganu”, prof. univ. dr. Anca Buzoianu, a declarat pentru Făclia că activitatea didactică la facultățile de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie va fi continuată, în această perioadă, online, cu scopul reducerii riscului epidemiologic de răspândire a infecției cu noul coronavirus.

De altfel, măsura a fost adoptată de UMF Cluj, în premieră la nivel național, încă din 3 martie.

M. TRIPON

Articole din aceeasi categorie