UBB – cea mai bine reprezentată universitate românească în clasamentul Shanghai pe domenii academice

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca rămâne și în acest an cea mai bine reprezentată universitate românească din prestigiosul clasament Shanghai/ARWU în 2022, fiind prezentă în patru domenii ale acestuia.

UBB este singura din România în domeniile ecologie (unde se situează în intervalul 401-500 la nivel internațional) și energie-știință/ inginerie (301-400). De asemeni, UBB ocupă poziția a doua la nivel național în matematică (301-400 internațional) și în științele pământului (401-500 la nivel internațional).

„Rezultatele rankingului Shanghai sunt o nouă dovadă a faptului că universitățile mari din România au capacitatea de a concura cu cele din străinătate, iar prezența constantă a UBB în acest clasament de referință nu poate decât să mă bucure. Pentru a continua să fim prezenți în aceste clasamente este însă obligatorie intensificarea susținerii activităților de cercetare și inovare, susținerea permanentă a performanței, nicidecum a uniformizării”, afirmă rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel David.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut